דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 111 גרם למנה\יחידה (2-3 מנות)

  • אטריות אורז - אריזת ניילון (250 גרם)
    עבות או דקות
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • בצל -  כפות-קצוץ - סה"כ (43 גרם)
    2-3 כפות
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    טחון - לפי הטעם
  • מים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אטריות אורז מטוגנות
אטריות אורז בסגנון טורקי
  • 1 מטגנים על להבה בינונית ובסיר רחב את הבצל הקצוץ כשתי דקות עד שהוא נהיה שקוף.
  • 2 בזמן שהבצל בסיר שוברים את אטריות (מקלוני) האורז.
  • 3 מוסיפים את האטריות השבורות לסיר ובוחשים כל הזמן עד שהאטריות מטוגנות ומזהיבות (חלקן יותר וחלקן פחות).
  • 4 מוסיפים מים (בין כוס לשתי כוסות), מלח ופלפל טחון.
  • 5 מערבבים כל הזמן. במידה והמים נספגו מהר מוסיפים עוד כך שיהיו מעט מים בתחתית הסיר.
  • 6 מעבירים את הסיר ללהבה הנמוכה ביותר, מכסים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך, ומבשלים כ- 5 דקות.
  • 7 מסירים מהאש ומשאירים כמה דקות עם מכסה סגור.
  • 8 בתיאבון חיוך
  • הערות וגיוונים:
  • 1 את מקלוני האורז כדאי לשבור בתוך שקית ניילון גדולה ונקייה. אורך החתיכות לא חייב להיות זהה.
  • 2 את האטריות המוכנות אפשר לאכול כמו שהן כתוספת לכל תבשיל. כמה רעיונות לתוספות לאטריות המוכנות: גבינה מלוחה מגוררת, פירות יבשים קצוצים עם או בלי אגוזים קצוצים, חזה עוף מוקפץ ברוטב, ירקות מוקפצים, מאודים או אפויים, שעועית ברוטב וכיד הדמיון.

את המתכון קיבלתי מהצד הטורקי של חברה טובה שלי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 10.9% 6.6% 82.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.12 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב