דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אטריות אורז מטוגנות
אטריות אורז מטוגנות
אטריות אורז בסגנון טורקי

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 111 גרם למנה\יחידה (2-3 מנות)

  • אטריות אורז - אריזת ניילון (250 גרם)
    עבות או דקות
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • בצל -  כפות-קצוץ - סה"כ (43 גרם)
    2-3 כפות
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    טחון - לפי הטעם
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מטגנים על להבה בינונית ובסיר רחב את הבצל הקצוץ כשתי דקות עד שהוא נהיה שקוף.
  • 2 בזמן שהבצל בסיר שוברים את אטריות (מקלוני) האורז.
  • 3 מוסיפים את האטריות השבורות לסיר ובוחשים כל הזמן עד שהאטריות מטוגנות ומזהיבות (חלקן יותר וחלקן פחות).
  • 4 מוסיפים מים (בין כוס לשתי כוסות), מלח ופלפל טחון.
  • 5 מערבבים כל הזמן. במידה והמים נספגו מהר מוסיפים עוד כך שיהיו מעט מים בתחתית הסיר.
  • 6 מעבירים את הסיר ללהבה הנמוכה ביותר, מכסים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך, ומבשלים כ- 5 דקות.
  • 7 מסירים מהאש ומשאירים כמה דקות עם מכסה סגור.
  • 8 בתיאבון חיוך
  • הערות וגיוונים:
  • 1 את מקלוני האורז כדאי לשבור בתוך שקית ניילון גדולה ונקייה. אורך החתיכות לא חייב להיות זהה.
  • 2 את האטריות המוכנות אפשר לאכול כמו שהן כתוספת לכל תבשיל. כמה רעיונות לתוספות לאטריות המוכנות: גבינה מלוחה מגוררת, פירות יבשים קצוצים עם או בלי אגוזים קצוצים, חזה עוף מוקפץ ברוטב, ירקות מוקפצים, מאודים או אפויים, שעועית ברוטב וכיד הדמיון.

את המתכון קיבלתי מהצד הטורקי של חברה טובה שלי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)390353
חלבונים (גרם)5.63 5.09
פחמימות (גרם)7063
מתוכן סוכרים (גרם)0.67 0.61
שומנים (גרם)9.23 8.34
מתוכם שומן רווי (גרם)0.61 0.55
נתרן (מ"ג)1,1671,055
סיבים תזונתיים (גרם)0.24 0.22
מים (גרם)12.4711.27
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.030.02
ויטמין B (מק"ג)72.0665.11
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.141.94
ויטמין C (מ"ג)0.770.7
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.340.31
סידן (מ"ג)4.574.13
ברזל (מ"ג)0.090.08
מגנזיום (מ"ג)1.911.73
זרחן (מ"ג)5.254.74
אבץ (מ"ג)0.040.03
אשלגן (מ"ג)25.8623.36
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 10.9% 6.6% 82.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.12 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.