דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנה מושלמת ישירות מהמחבת

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 510 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מכינים את האטריות לפי הוראות היצרן ומסננים מהמים.
  • 2 מערבבים את כל חומרי המשרה (ג`ינג`ר טחון, 4 שיני שום כתושות, דבש, סילאן, רוטב סויה (לפי טעם המליחות הרצוי), רוטב טריאקי ופפריקה מתוקה), ומשרים בו את העוף למשך חצי שעה-שעה (2-3 פרפרים של חזה עוף - מנוקים וחתוכים לרצועות קצרות).
  • 3 בינתיים, מחממים את השמן בווק/מחבת גדולה ומטגנים בו את הפלפלים על אש נמוכה-בינונית כ- 10 דקות עד לריכוך חלקי והתחלת הזהבה. מוסיפים את הבצל ומזהיבים. כאשר הבצל זהוב, מוסיפים את השעועית וממשיכים להקפיץ למשך כמה דקות על אש נמוכה. מוסיפים את הגזר. מוציאים את רצועות העוף מהמשרה, ושומרים את נוזלי המשרה בצד. מוסיפים את רצועות העוף פנימה, ממשיכים להקפיץ, ואחרי כ- 2-3 דקות מוסיפים את 5 שיני השום הפרוסות והפטריות הפרוסות.
  • 4 ממשיכים להקפיץ למשך כ- 5 דקות, עד שרצועות העוף (וכך גם שאר הירקות) התרככו. יוצקים פנימה את נוזלי המשרה, הפטרוזיליה הקצוצה והאטריות ומערבבים הכל היטב.
  • 5 מתקנים תיבול במידת הצורך עם מלח ופלפל שחור, מקפיצים עוד למשך כ- 5 דקות - וזוללים!
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)776152
חלבונים (גרם)70.32 13.8
פחמימות (גרם)7414
מתוכן סוכרים (גרם)12.11 2.38
שומנים (גרם)22.38 4.39
מתוכם שומן רווי (גרם)4.3 0.84
כולסטרול (מ"ג)173.27 34.01
נתרן (מ"ג)639.61125.54
סיבים תזונתיים (גרם)4.46 0.88
מים (גרם)289.2556.77
ויטמין A (מק"ג)829.7162.85
ויטמין B (מ"ג)35.787.02
ויטמין B1 (מ"ג)0.280.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.460.09
ויטמין B3 (מ"ג)30.065.9
ויטמין B5 (מ"ג)3.30.65
ויטמין B6 (מ"ג)1.630.32
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)47.689.36
ויטמין B12 (מק"ג)0.670.13
ויטמין C (מ"ג)125.1724.57
ויטמין D (מק"ג)0.510.1
ויטמין E (מ"ג)1.820.36
ויטמין K (מק"ג)81.9716.09
סידן (מ"ג)78.9115.49
ברזל (מ"ג)4.240.83
מגנזיום (מ"ג)84.216.53
זרחן (מ"ג)549.91107.93
אבץ (מ"ג)2.880.57
אשלגן (מ"ג)1,024200.89
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.260.44
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.110.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.860.37
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.170.62
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.810.55

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 13.1% 41.2% 43.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.