דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סופגניות מלוחות במילוי בצל ופטריות
סופגניות מלוחות במילוי בצל ופטריות
זה לא באן - אל תתבלבלו

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 105 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 ללוש את כל מרכיבי הבצק - את המים להוסיף בסוף בהדרגה עד לקבלת בצק רך וחלק.
  • 2 להתפיח את הבצק למשך כשעה או עד להכפלת הנפח. בזמן זה להכין את המילוי.
  • 3 לטגן מעט את רצועות הבצל בשמן ולהוסיף את הפטריות. לאחר מספר דקות שהבצל והפטריות השחימו, להוסיף את רוטב הברביקיו, הפטרוזיליה והמלח לפי הטעם.
  • 4 לאחר שהבצק תפח, לחלק אותו לכדורים של 50-60 גרם. כל כדור להניח על ריבוע קטן של נייר אפייה ולהתפיח את הסופגניות עד להכפלת הנפח (חשוב!).
  • 5 לחמם שמן בסיר רחב לטמפרטורה של 160 מעלות (ראו הערה בנוגע לכמות השמן). חשוב להשתמש במד טמפרטורה לשמן ולוודא שהטמפרטורה לא עולה מעבר לזה.
  • 6 להכניס את הסופגניות לשמן (על מנת שלא תאבדנה את צורתן, הדרך הנוחה ביותר היא להכניס את הסופגנייה עם נייר האפייה לשמן ולאחר כדקה להוציא אותו עם פינצטה או מלקחיים). לטגן כל סופגנייה מספר דקות מכל צד.
  • 7 לאחר הצטננות למלא את הסופגניות במילוי הטעים של הבצל והפטריות. מתקבלות סופגניות מלוחות פשוט מושלמות ומקוריות לחנוכה - נותר לכם רק להתענג על כל ביס.
  • 8 בתיאבון וחג חנוכה שמח חיוך
טיפ למתכון
רצוי להכין מראש ריבועים קטנים של ניירות אפייה.

ציוד נדרש: ריבועי נייר אפייה, מיקסר עם וו לישה, מד טמפרטורה.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק לטיגון (כ- 1 ליטר שמן). ניתן להכין מילויים שונים ולגוון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של מאיה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)195187
חלבונים (גרם)4.96 4.74
פחמימות (גרם)3230
מתוכן סוכרים (גרם)3.77 3.6
שומנים (גרם)5.22 4.99
מתוכם שומן רווי (גרם)0.49 0.47
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)16.86 16.13
נתרן (מ"ג)377.11360.64
סיבים תזונתיים (גרם)1.04 1
מים (גרם)55.8453.4
ליקופן (מ"ג)0.150.14
ויטמין A (מק"ג)23.6522.62
ויטמין B (מ"ג)1.541.47
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.16
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.15
ויטמין B3 (מ"ג)0.730.7
ויטמין B5 (מ"ג)0.410.39
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)26.9525.77
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.04
ויטמין C (מ"ג)8.728.34
ויטמין D (מק"ג)0.170.16
ויטמין E (מ"ג)0.10.1
ויטמין K (מק"ג)62.559.77
סידן (מ"ג)41.6439.82
ברזל (מ"ג)1.591.52
מגנזיום (מ"ג)6.986.68
זרחן (מ"ג)62.8960.14
אבץ (מ"ג)0.270.26
אשלגן (מ"ג)118.76113.58
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.140.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.190.18
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.170.17

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 12.2% 11.6% 73.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.