דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 105 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סופגניות מלוחות במילוי בצל ופטריות
זה לא באן - אל תתבלבלו
  • 1 ללוש את כל מרכיבי הבצק - את המים להוסיף בסוף בהדרגה עד לקבלת בצק רך וחלק.
  • 2 להתפיח את הבצק למשך כשעה או עד להכפלת הנפח. בזמן זה להכין את המילוי.
  • 3 לטגן מעט את רצועות הבצל בשמן ולהוסיף את הפטריות. לאחר מספר דקות שהבצל והפטריות השחימו, להוסיף את רוטב הברביקיו, הפטרוזיליה והמלח לפי הטעם.
  • 4 לאחר שהבצק תפח, לחלק אותו לכדורים של 50-60 גרם. כל כדור להניח על ריבוע קטן של נייר אפייה ולהתפיח את הסופגניות עד להכפלת הנפח (חשוב!).
  • 5 לחמם שמן בסיר רחב לטמפרטורה של 160 מעלות (ראו הערה בנוגע לכמות השמן). חשוב להשתמש במד טמפרטורה לשמן ולוודא שהטמפרטורה לא עולה מעבר לזה.
  • 6 להכניס את הסופגניות לשמן (על מנת שלא תאבדנה את צורתן, הדרך הנוחה ביותר היא להכניס את הסופגנייה עם נייר האפייה לשמן ולאחר כדקה להוציא אותו עם פינצטה או מלקחיים). לטגן כל סופגנייה מספר דקות מכל צד.
  • 7 לאחר הצטננות למלא את הסופגניות במילוי הטעים של הבצל והפטריות. מתקבלות סופגניות מלוחות פשוט מושלמות ומקוריות לחנוכה - נותר לכם רק להתענג על כל ביס.
  • 8 בתיאבון וחג חנוכה שמח חיוך
טיפ למתכון
רצוי להכין מראש ריבועים קטנים של ניירות אפייה.

ציוד נדרש: ריבועי נייר אפייה, מיקסר עם וו לישה, מד טמפרטורה.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק לטיגון (כ- 1 ליטר שמן). ניתן להכין מילויים שונים ולגוון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 12.2% 11.6% 73.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב