עוגיות חמאה בצורת שתי וערב
1. לעבד את הקמח, אבקת השקדים, אבקת הסוכר והחמאה במעבד מזון עם להב פלדה עד לקבלת תערובת פירורית.
2. להוסיף את שאר החומרים הנותרים ולהמשיך לעבד לבצק.
3. לשטח את הבצק לריבוע, לעטוף בניילון נצמד ולקרר למשך כשעתיים.
4. לרדד את הבצק לעלה דק בעובי 1.25 ס"מ. לחתוך לרצועות ברוחב חצי ס"מ ולהכין משטח של שתי וערב מהבצק.
5. לסדר את רצועות הבצק לאורך במרווחים של חצי ס"מ. להרים לסירוגין כל רצועה שנייה ומניחים רצועה לרוחב (צורת שתי וערב).
6. להחזיר את הרצועות שהרמנו, להרים את הרצועות שנותרו במקומן בפעם הקודמת ומניחים שוב רצועות לרוחב - כך ממשיכים עד לקבלת קליעת בצק שתי וערב.
7. לקרוץ מהבצק עיגולים בקוטר 5-6 ס"מ ולאפות במשך 8-10 דקות בתנור בחום של 170 מעלות עד להזהבה.
8. בתיאבון