דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות חמאה בצורת שתי וערב

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 53 גרם למנה\יחידה (מספר מוערך של עוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לעבד את הקמח, אבקת השקדים, אבקת הסוכר והחמאה במעבד מזון עם להב פלדה עד לקבלת תערובת פירורית.
  • 2 להוסיף את שאר החומרים הנותרים ולהמשיך לעבד לבצק.
  • 3 לשטח את הבצק לריבוע, לעטוף בניילון נצמד ולקרר למשך כשעתיים.
  • 4 לרדד את הבצק לעלה דק בעובי 1.25 ס"מ. לחתוך לרצועות ברוחב חצי ס"מ ולהכין משטח של שתי וערב מהבצק.
  • 5 לסדר את רצועות הבצק לאורך במרווחים של חצי ס"מ. להרים לסירוגין כל רצועה שנייה ומניחים רצועה לרוחב (צורת שתי וערב).
  • 6 להחזיר את הרצועות שהרמנו, להרים את הרצועות שנותרו במקומן בפעם הקודמת ומניחים שוב רצועות לרוחב - כך ממשיכים עד לקבלת קליעת בצק שתי וערב.
  • 7 לקרוץ מהבצק עיגולים בקוטר 5-6 ס"מ ולאפות במשך 8-10 דקות בתנור בחום של 170 מעלות עד להזהבה.
  • 8 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מלכי אדלר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)237451
חלבונים (גרם)3.55 6.75
פחמימות (גרם)2649
מתוכן סוכרים (גרם)9.84 18.7
שומנים (גרם)13.24 25.17
מתוכם שומן רווי (גרם)6.89 13.1
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)62.68 119.17
נתרן (מ"ג)8.6516.44
סיבים תזונתיים (גרם)0.34 0.65
מים (גרם)4.27.98
ויטמין A (מק"ג)11.8322.48
ויטמין B (מ"ג)0.160.3
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.06
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.887.38
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.12
ויטמין D (מק"ג)0.160.3
ויטמין E (מ"ג)0.080.15
ויטמין K (מק"ג)0.020.04
סידן (מ"ג)4.217.99
ברזל (מ"ג)0.110.22
מגנזיום (מ"ג)0.621.19
זרחן (מ"ג)13.6725.98
אבץ (מ"ג)0.090.16
אשלגן (מ"ג)8.0115.23
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.140.27
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.22
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.310.59
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.290.54

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 30.7% 8.2% 60.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.45 (0.45 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.