דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות חמאה תפוז
עוגיות חמאה תפוז
עוגיות חמאה תפוזיות קלות להכנה

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 30 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערת המיקסר מקציפים יחד את החמאה, הסוכר, גרידת התפוז ותמצית הוניל, עד לקבלת תערובת קציפתית מאוד. מוסיפים את הביצה ומקציפים עד להטמעתה. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  • 2 מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן גדול ומזלפים שושנים על גבי מגש עם נייר אפייה. שומרים על רווחים בין העוגיות כיוון שהן מתרחבות באפייה.
  • 3 מקפיאים את המגשים למשך 20-30 דקות ובינתיים מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
  • 4 אופים את העוגיות במשך 8-10 דקות עד להזהבה. מצננים היטב ומעבירים לכלי אטום.
  • 5 הרי לכם עוגיות חמאה תפוז מושלמות - בתיאבון חיוך

מי שלא אוהב את טעם התפוז יכול להשמיט את גרידת התפוז (אך לא תתקבלנה עוגיות חמאה תפוז כמובן אלא עוגיות חמאה רגילות וטעימות).

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אירנה משעל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)129432
חלבונים (גרם)1.75 5.84
פחמימות (גרם)1653
מתוכן סוכרים (גרם)6.69 22.38
שומנים (גרם)6.63 22.18
מתוכם שומן רווי (גרם)3.83 12.8
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)27.29 91.28
נתרן (מ"ג)5.9219.8
סיבים תזונתיים (גרם)0.02 0.07
מים (גרם)1.966.56
ויטמין A (מק"ג)3.6712.27
ויטמין B (מ"ג)58.520.2
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.04
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.12
ויטמין B6 (מ"ג)00.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.133.76
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.07
ויטמין C (מ"ג)0.270.91
ויטמין D (מק"ג)0.050.16
ויטמין E (מ"ג)0.020.08
ויטמין K (מק"ג)0.010.02
סידן (מ"ג)1.685.61
ברזל (מ"ג)0.040.14
מגנזיום (מ"ג)0.341.12
זרחן (מ"ג)4.5415.18
אבץ (מ"ג)0.030.1
אשלגן (מ"ג)3.9313.15
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.28
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.26

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 27.4% 7.2% 65.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.38 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.