דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות חמאה ופיסטוקים
עוגיות חמאה ופיסטוקים
עוגיות חמאה מושלמות עם פיסטוקים

מצרכים למתכון

32 מנות/יחידות, 26 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד את החמאה, אבקת הסוכר ומי הורדים, עד לקבלת מראה קרמי מעט תפוח.
  • 2 בקערה נפרדת מערבבים יחד את הקמח, הסולת ואבקת האפייה.
  • 3 מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ואת הפיסטוקים (בסוף) אל תערובת החמאה, ובמהירות איטית ממשיכים לערבל רק עד לאיחוד המצרכים וקבלת תערובת פירורית.
  • 4 מאחדים בעזרת הידיים את הפירורים לבצק, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר כחצי שעה.
  • 5 יוצרים כדורים קטנים מהבצק. בשלב הזה מעבירים כל כדור בצק לכלי מיוחד למעמולים (לא חובה) ולוחצים מעט ליצירת הצורה (אפשרות נוספת: יוצרים כדורים, משטחים מעט ונועצים פיסטוק שלם במרכז). מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך כ- 12-15 דקות עד להזהבה קלה. זהו - מתענגים על עוגיות חמאה ופיסטוקים מושלמות!
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: כלי מיוחד למעמולים (לא חובה).

הערך התזונתי לא כולל את אפשרות הוספת הפיסטוקים השלמים. המתכון בהשראת המטבח הערבי. השימוש כלי מיוחד למעמולים כמו בתמונה 2 במתכון הוא בנוסף לצבתית שאיתה בדרך כלל יוצרים צורות למעמול. אפשר להשיג בחנויות לכלי בית והכי בטוח יש אצל הסוחרים בשווקים העירוניים - "שוק רמלה לוד" למשל.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)128485
חלבונים (גרם)1.89 7.14
פחמימות (גרם)1451
מתוכן סוכרים (גרם)3.18 12.02
שומנים (גרם)7.52 28.41
מתוכם שומן רווי (גרם)3.97 15.01
כולסטרול (מ"ג)19.22 72.61
נתרן (מ"ג)14.5454.92
סיבים תזונתיים (גרם)0.23 0.86
מים (גרם)0.010.04
ויטמין B (מק"ג)0.622.33
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)0.030.12
ברזל (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.070.25
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 32.5% 8.2% 58.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.49 (0.5 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.