דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 406 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות)

  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך לרצועות
  • שום - 3 שן
    קצוצות
  • סלרי - כרפס - 3 גבעול - סה"כ (135 גרם)
    ענפי סלרי ללא העלים חתוכים דק
  • שמן זית - 4 כף - סה"כ (40 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • גזר - יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם)
    חתוך לפסים
  • פלפל אדום - יחידה גדולה (289 גרם)
    חתוך לקוביות
  • פלפל צהוב - יחידה גדולה (188 גרם)
    חתוך לקוביות
  • פטריות - 2 חבילה - סה"כ (420 גרם)
    פטריות שמפיניון לבנות קצוצות
  • ברוקולי - יחידה בינונית (354 גרם)
    כ- 2 כוסות פרחי ברוקולי חי
  • רוטב סויה אורגני ללא גלוטן - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
    ללא גלוטן
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס טרי - לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ירקות מוקפצים במחבת ברוטב סויה
נפלא כתוספת טעימה לארוחה
  • 1 במחבת רחבה בעלת מכסה מטגנים את הבצל, הסלרי והשום בשמן הזית למשך כ- 5 דקות.
  • 2 מוסיפים אליהם את הגזר והפלפלים, וממשיכים להקפיץ עוד 5 דקות על אש גבוהה.
  • 3 מוסיפים למחבת את הברוקולי והפטריות, ומערבבים קלות.
  • 4 מוסיפים את רוטב הסויה ומבשלים במכסה סגור על אש נמוכה כ- 10 דקות (מערבבים בעדינות מדי פעם).
  • 5 כשהירקות נגיסים אך לא רכים מדי מתבלים בפלפל גרוס, מוציאים לכלי הגשה ואוכלים חם.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להגיש את המנה על מצע של אורז מבושל או מעל ספגטי או פסטה מבושלים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.5% 16.3% 12.6% 55.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב