דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ירקות מוקפצים במחבת ברוטב סויה
ירקות מוקפצים במחבת ברוטב סויה
נפלא כתוספת טעימה לארוחה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 406 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות)

  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך לרצועות
  • שום - 3 שיניים
    קצוצות
  • סלרי - כרפס - 3 גבעולים - סה"כ (135 גרם)
    ענפי סלרי ללא העלים חתוכים דק
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • גזר - יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם)
    חתוך לפסים
  • פלפל אדום - יחידה גדולה (289 גרם)
    חתוך לקוביות
  • פלפל צהוב - יחידה גדולה (188 גרם)
    חתוך לקוביות
  • פטריות - 2 חבילות - סה"כ (420 גרם)
    פטריות שמפיניון לבנות קצוצות
  • ברוקולי - יחידה בינונית (354 גרם)
    כ- 2 כוסות פרחי ברוקולי חי
  • רוטב סויה ללא גלוטן - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    ללא גלוטן
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס טרי - לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 במחבת רחבה בעלת מכסה מטגנים את הבצל, הסלרי והשום בשמן הזית למשך כ- 5 דקות.
  • 2 מוסיפים אליהם את הגזר והפלפלים, וממשיכים להקפיץ עוד 5 דקות על אש גבוהה.
  • 3 מוסיפים למחבת את הברוקולי והפטריות, ומערבבים קלות.
  • 4 מוסיפים את רוטב הסויה ומבשלים במכסה סגור על אש נמוכה כ- 10 דקות (מערבבים בעדינות מדי פעם).
  • 5 כשהירקות נגיסים אך לא רכים מדי מתבלים בפלפל גרוס, מוציאים לכלי הגשה ואוכלים חם.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להגיש את המנה על מצע של אורז מבושל או מעל ספגטי או פסטה מבושלים.
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)19949
חלבונים (גרם)6.6 1.63
פחמימות (גרם)297
מתוכן סוכרים (גרם)10.53 2.6
שומנים (גרם)8.52 2.1
מתוכם שומן רווי (גרם)1.3 0.32
נתרן (מ"ג)296.1673.02
סיבים תזונתיים (גרם)8.09 2
מים (גרם)354.7687.47
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)555.83137.04
ויטמין B (מ"ג)9.332.3
ויטמין B1 (מ"ג)0.230.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.420.1
ויטמין B3 (מ"ג)5.281.3
ויטמין B5 (מ"ג)2.620.65
ויטמין B6 (מ"ג)0.650.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)133.0132.79
ויטמין C (מ"ג)225.1855.52
ויטמין D (מק"ג)0.440.11
ויטמין E (מ"ג)2.590.64
ויטמין K (מק"ג)120.1329.62
סידן (מ"ג)90.5322.32
ברזל (מ"ג)2.90.72
מגנזיום (מ"ג)51.5712.71
זרחן (מ"ג)190.1146.87
אבץ (מ"ג)1.50.37
אשלגן (מ"ג)995.69245.49
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.460.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.090.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.370.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.5% 16.3% 12.6% 55.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.