מעדן ספרדי עם אורז, חלב וקינמון
1. לשים בסיר גדול את האורז (אני משתמשת באורז בסמטי הודי), מעל להוסיף 2 כוסות מים (שיהיה סנטימטר מעל האורז), להביא לידי רתיחה ולכסות. לבחוש כל הזמן שלא יידבק לתחתית.
2. כאשר הנוזלים נספגים לטעום את האורז ולבדוק שהוא לא קשה עדיין. אם קשה אז להוסיף עוד קצת מים ולהמשיך לבשל.
3. כאשר האורז לא רך מדי ולא קשה להוסיף את החלב ולהמשיך לערבב היטב. להוסיף את תמצית הוניל וכוס הסוכר, לערבב כל הזמן ולהביא כמעט לרתיחה (לראות כמה בועות).
4. בכלי נפרד לערבב את הקורנפלור עם המים לידי עיסה חלקה, להוסיף לתערובת האורז ולערבב כל הזמן עד להסמכה (לא הסמכה כבדה מדי).
5. למזוג לקעריות או לכלי אחד גדול (זה נחתך נפלא גם בכלי גדול) ולפזר מעל קינמון. לחכות שיתקרר לפחות שעתיים בחוץ ורק אז להכניס למקרר לקירור מכוסה בניילון נצמד.
6. אין על אורז עם חלב וקינמון - פשוט מעדן