דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 122 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הדג
  • סלמון - 1.25 ק"ג
    פילה סלמון (1-1.5 ק"ג)
  • תערובת הכבישה
  • מיץ לימון - 2 יחידות - סה"כ (60 מ"ל)
    סחוט טרי משני לימונים
  • גרידת לימון - 2 כפיות - סה"כ (6 גרם)
    גרידה משני לימונים
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • וודקה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
  • פלפל לבן - 2 כפיות שטוחות
    גרגירי פלפל לבן שלמים
  • זרעי כוסברה - 2 כפיות שטוחות - סה"כ (6 גרם)
    גרגירי כוסברה שלמים
  • שמיר - צרור (80 גרם)
    קצוץ
  • מלח גס - 200 גרם
  • סוכר חום בהיר - 500 גרם

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
גרבלקס
אין על גרבלקס לצד שמנת עם שמיר
  • 1 מערבבים את מיץ הלימון, שמן הזית והוודקה, ויוצקים על פילה הסלמון (עם העור וללא עצמות).
  • 2 מערבבים בקערה את כל יתר המצרכים, ומהדקים את התערובת על הדג.
  • 3 מניחים את הדג על מגש כשהעור פונה כלפי מעלה ועוטפים בניילון נצמד.
  • 4 מניחים על הדג משקולת, לכל אורכו ושומרים במקרר למשך יומיים לפחות.
  • 5 מנקים את הדג מחומרי המשרה ופורסים לפרוסות דקיקות.
  • 6 הרי לכם גרבלקס טעים לאירוח ולארוחת הערב - בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את המלח הגס והסוכר החום הבהיר. זמן ההכנה כולל את זמן השריית פילה הסלמון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 39.8% 54.9% 3.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.68 (0.69 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב