דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 179 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
ריזוטו תרד ובזיליקום
ריזוטו בשילוב נפלא של טעמים
  • 1 להרתיח כ- 2-3 כוסות מים בסיר ולחלוט את התרד במשך כ- 3 דקות. להוציא את התרד החלוט, להעביר למסננת ולשטוף במים קרים. את המים של החליטה לא לזרוק אלא להשאיר על אש נמוכה (משמשים לבישול הריזוטו). לטחון את התרד החלוט בבלנדר (ידני) ולקראת סוף הטחינה להוסיף את עלי הבזיליקום.
  • 2 בסיר כבד עם תחתית עבה להמיס את החמאה ולהוסיף את הבצל הקצוץ. לערבב עד שהבצל מגיע לשקיפות. להוסיף את האורז ולהמשיך לערבב כדקה. להוסיף כל פעם עם מצקת מעט נוזלים ממי הבישול של התרד, ולהמשיך לבחוש כל הזמן.
  • 3 לאחר כ- 15-20 דקות להוסיף את התרד הטחון, לערבב, להוסיף את החלב והשמנת, ולהמשיך לערבב תוך כדי בישול כ- 5 דקות נוספות.
  • 4 בסיום הבישול לטעום את הריזוטו ולבדוק אם הוא מוכן, לשלב את התבלינים, לערבב ולהסיר מהאש. להוסיף את גבינת הפרמזן המגורדת ולערבב. לחלק את הריזוטו למנות ולקשט בפרוסות גבינת עיזים (או בעוד פרמזן).
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: בלנדר.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טחינה וטיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 32.9% 20.9% 41.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.52 (0.56 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב