1. שלב ראשון - הכנות + הקפצה: כדי לעבוד נוח - נקצוץ את כל הירקות, כל אחד ואיך שהוא אוהב (קוביות, רצועות וכו`).
2. נחמם על המחבת כף וחצי של שמן קנולה על אש גבוה, ונתחיל עם הירקות ה"קשים" להקפצה.
3. נכניס את הבצל עד שהוא מתחיל להבריק ונוסיף את השום, הגזר ואת הפלפלים בשני הצבעים.
4. נקפיץ במשך דקה שתיים ונוסיף את הכרוב.
5. עכשיו נתחיל בשלב שני שהוא שלב של תיבול.
6. בשלב זה נוריד לאש נמוכה ונתחיל בתיבול - נוסיף את הסויה, הצ`ילי המתוק, הכורכום, המלח, הפלפל הלבן + השחור, אגוז המוסקט, מרק העוף, והסוכר החום.
7. נערבב בעדינות וניתן לירקות לספוג את הטעם במשך 2-3 דקות,
לא יותר מדי כדי שהירקות ישארו בצורתם, ולא נאבד את הטריות שלהם.
8. בשלב זה מכינים גם את העלים של הטורטיה בתנור.
9. לאחר 2-3 הדקות של ספיגת טעמים, אנחנו מכניסים את הפטריות ואת השמיר ומערבבים, ומכבים את האש.
10. נותנים לירקות לנוח במחבת במשך כ- 5 דקות לספיגת טעמים נוספת.
11. חותכים כל עלה ל-2 וממלאים במילוי.
12. שיהיה בתיאבון!
* אפשר לאחר המילוי להכניס לתנור למכת חום שיקבל מרקם קריספי.
* אפשר לשדרג עם בשר (לאוהבי הבשר).
* אפשר לשדרג עם גבינת חלומי (לאוהבי החלב).