דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 288 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 הכנות + הקפצה: כדי לעבוד בצורה נוחה - נקצוץ את כל הירקות, כל אחד ואיך שהוא אוהב (קוביות, רצועות וכדומה).
  • 2 נחמם על המחבת את השמן על אש גבוהה, ונתחיל עם הירקות ה"קשים" להקפצה: נכניס את הבצל עד שהוא מתחיל להבריק ונוסיף את השום, הגזר ואת הפלפלים בשני הצבעים. נקפיץ במשך דקה-שתיים ונוסיף את הכרוב.
  • 3 בשלב זה ננמיך לאש נמוכה ונתחיל בתיבול: נוסיף את רוטב הסויה, הצ`ילי המתוק, הכורכום, המלח, הפלפל הלבן + השחור, אגוז המוסקט, אבקת מרק העוף והסוכר החום.
  • 4 נערבב בעדינות וניתן לירקות לספוג את הטעם במשך 2-3 דקות, לא יותר מדי כדי שהירקות יישארו בצורתם ולא נאבד את הטריות שלהם.
  • 5 בשלב זה מכינים גם את העלים של הטורטיה בתנור.
  • 6 לאחר 2-3 הדקות של ספיגת טעמים, נוסיף את הפטריות והשמיר, נערבב ונכבה את האש.
  • 7 נותנים לירקות לנוח במחבת במשך כ- 5 דקות לספיגת טעמים נוספת.
  • 8 נחתוך כל עלה טורטיה לשניים ונמלא במילוי.
  • 9 בתיאבון! חיוך
  • * אפשר לאחר הוספת המילוי להכניס לתנור למכת חום לקבלת מרקם קריספי.
  • * אפשר לשדרג עם בשר (לאוהבי הבשר).
  • * אפשר לשדרג עם גבינת חלומי (לאוהבי החלב).

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)22679
חלבונים (גרם)5.85 2.03
פחמימות (גרם)3914
מתוכן סוכרים (גרם)7.87 2.74
שומנים (גרם)6.58 2.29
מתוכם שומן רווי (גרם)0.58 0.2
נתרן (מ"ג)694.9241.5
סיבים תזונתיים (גרם)5.26 1.83
מים (גרם)214.8674.67
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)295.75102.78
ויטמין B (מ"ג)3.761.31
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.06
ויטמין B3 (מ"ג)2.060.72
ויטמין B5 (מ"ג)0.930.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.410.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)52.9318.4
ויטמין C (מ"ג)128.5544.67
ויטמין D (מק"ג)0.140.05
ויטמין E (מ"ג)0.920.32
ויטמין K (מק"ג)110.6538.45
סידן (מ"ג)95.3533.14
ברזל (מ"ג)1.820.63
מגנזיום (מ"ג)36.2712.6
זרחן (מ"ג)99.4334.55
אבץ (מ"ג)0.740.26
אשלגן (מ"ג)557.22193.65
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.3% 11.6% 10.3% 68.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה