דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 131 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תערובת הקפה והאמרטו
  • קפה נמס - 3 כפות שטוחות - סה"כ (9 גרם)
  • מים - 500 מ"ל
    1/2 ליטר (רותחים)
  • ליקר אמרטו - 3 כפות
  • הקצפת והריקוטה
  • שמנת מתוקה להקצפה 32% שומן - 2 קופסאות קרטון - סה"כ (500 מ"ל)
  • ריקוטה - 2 קופסאות פלסטיק - סה"כ (500 גרם)
  • הזביונה
  • סוכר - 1/2 כוס - סה"כ (90 גרם)
  • חלמון ביצה - 4 יחידות - סה"כ (72 גרם)
  • ליקר אמרטו - 4 כפות
  • הבישקוטים
  • בישקוטים - 2 אריזות ניילון - סה"כ (400 גרם)
  • הקישוט
  • אבקת קקאו - 3 כפות שטוחות - סה"כ (21 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת טרמיסו מושלמת
עוגת טרמיסו הכי טעימה בעולם
  • 1 ממיסים את הקפה הנמס במים הרותחים, מוסיפים את ליקר האמרטו ומניחים בצד לצינון. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה אבל לא קשה מדי, מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד שמגיעים לטמפטורת החדר.
  • 2 מכינים את הזביונה: מחממים מים בסיר קטן עבור "בן-מארי" בהמשך. בקערה חסינת חום מערבבים נמרצות את הסוכר והחלמונים עד שהסוכר נבלע לגמרי. כאשר כל הסוכר נעלם מוסיפים את ליקר האמרטו, מעבירים את הקערה מעל הסיר עם המים החמים וממשיכים להקציף לפחות 5 דקות במהירות. שימו לב שהמים החמים לא נוגעים ישירות בקערה אלא רק האדים מחממים אותה. אתם אמורים להצליח להחזיק את הקערה בעזרת האצבעות. אם זה חם מדי סימן שהאש גבוהה מדי. את שלב זה עדיף לעשות עם מקצף חשמלי אבל גם ידני יעשה את העבודה (וזה גם אחלה אימון לידיים). מקציפים עד שהתערובת מסמיכה קלות. מסירים מהסיר ומניחים בצד עד שמגיע לטמפרטורת החדר.
  • 3 שלב האיחוד: מעבירים את גבינת הריקוטה לקערה ומערבבים אותה בעזרת מקצף ידני עד שהיא הופכת לחלקה. מוסיפים לה את הזביונה (הביצים) ומערבבים לאיחוד. מקפלים פנימה את הקצפת בתנועות קיפול ובעדינות עד לאיחוד מוחלט. הקרם מוכן!
  • 4 הרכבה: בתבנית (ראו ציוד נדרש) מסדרים את הבישקוטים. השיטה המסורתית אומרת לטבול אחד אחד אבל למה להתאמץ? סדרו את כולם בתחתית ובעזרת כף מזגו עליהם את תערובת הקפה והאמרטו. לא להגזים בהרטבת הבישקוטים כדי שלא תקבלו עוגה נוזלית מדי היות וגם הגבינה מפרישה נוזלים. מוזגים מעל הבישקוטים הספוגים בקפה את הקרם ומיישרים אותו. מי שהשתמש בתבנית קטנה יותר זה אמור להספיק לו ל- 2 שכבות.
  • 5 מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה להתייצבות. להגשה מפזרים מעל את אבקת הקקאו בעזרת מסננת. מתקבלת עוגת טרמיסו פשוט מושלמת!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: אני השתמשתי בתבנית 30X40 ויצאה לי שכבה אחת. ניתן להשתמש בתבנית קטנה יותר כדי לקבל מספר שכבות.

הערך התזונתי לא כולל את ליקר האמרטו. שיטת ההכנה כוללת חימום בבן-מארי וקירור במקרר. ניתן להמיר את הקפה הנמס ב- 3 שוטים של אספרסו ממכונה ולהוסיף את יתרת המים החמים ליצירת 1/2 ליטר. מתכון נהדר להכנת טרמיסו ביתי שלב אחרי שלב וכמה טיפים שיעשו לכם את החיים פשוטים יותר כי גם לכם מגיע טרמיסו אליפות! מי לא מכיר את הקינוח האיטלקי הכה מפורסם הזה? ארומה של אספרסו טוב עם קרמיות מלטפת ואבקת קקאו מעל והכל בניחוח של אמרטו. ללא ספק אחד הקינוחים היותר טעימים שיש לדעתי. נכון, הוא דורש מעט הכנות ועבודה אבל התוצאה - וואו! שווה כל רגע! ולשאלה הכי גדולה: אבל הקלוריות? מה איתן? אז במיוחד לשאלה הזו החלפתי כמה מרכיבים והפכתי את הקינוח לקל יותר. כי לא באמת חייבים גבינה עם 40% שומן, נכון?

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 26% 10.7% 59.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב