דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 446 גרם למנה\יחידה

  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    2 כפות ו- 2 כפות
  • אורז בסמטי - 1/2 אריזת ניילון - סה"כ (500 גרם)
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    חתוכים לרצועות
  • פול ירוק - 2 כוסות - סה"כ (264 גרם)
    עדיפות לפול מקולף טרי
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
    רסק עגבניות
  • מים - 3 כוסות קטנות - סה"כ (600 מ"ל)
  • כנפי עוף - 2 יחידות - סה"כ (220 גרם)
    להרתיח במים כ- 5 דקות

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
אורז אדום עם פול
אורז עיראקי עם פול
  • 1 לטגן עם 2 כפות שמן בצל אחד, פול וכנפי עוף (לאחר הרתיחה שלהם) עד להזהבה.
  • 2 להוסיף 3 כוסות מים, מלח, פלפל ורסק עגבניות טרי.
  • 3 לבשל כרבע שעה.
  • 4 להוציא את כנפי העוף ולשים בקערה.
  • 5 לשטוף את האורז במים, לסנן ולהוסיף לסיר.
  • 6 לבחוש ולבדוק טעמים.
  • 7 לבשל כחצי שעה על אש קטנה.
  • 8 במחבת לטגן עם 2 כפות השמן הנותרות את הבצל השני עד להזהבה.
  • 9 להוציא את האורז והפול מהסיר ולטגן עם הבצל כ- 10 דקות.
  • 10 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
על מנת לחסוך קלוריות ושומן מיותר מן החי, ניתן להשתמש בשוקיים ללא העור במקום כנפיים. כמו כן, ניתן להקטין את כמות השמן לפחות בחצי.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. במקום רסק העגבניות הטרי ניתן להשתמש עם 3 כפות רסק עגבניות שימורים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.4% 12.1% 53.6% 24.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב