דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 48 גרם למנה\יחידה (מכל כיכר יוצאות כ- 9-10 פרוסות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
לחם כפרי מקמח מלא עם תערובת גרעינים
לחם כפרי כמו שאוהבים
  • 1 ללוש את כל המצרכים היטב (מלבד הגרעינים - תחילה לשים בקערה את הקמחים המנופים, להוסיף את שאר המצרכים וללוש. את המלח אפשר להוסיף בסוף כדי שלא יפגע בשמרים) עד לקבלת בצק רך וחלק (להתחיל בכוס מים פושרים ולהוסיף לפי הצורך). להוסיף את הגרעינים ללוש מעט, למרוח את הבצק בשמן (כ- 2 כפות), לכסות בניילון ולהתפיח עד שיכפיל את נפחו (תלי במזג האוויר, בקיץ כ- 40-45 דקות).
  • 2 להכין שתי כיכרות מהבצק (עגולות או מאורכות), להניח בתבנית עם נייר אפייה ולחרוץ כ- 2-3 חתכים על כיכרות הלחם עם סכין חדה בזהירות.
  • 3 למרוח ביצה טרופה ולפזר קוואקר (שיבולת שועל - בערך כף לכל כיכר), או למרוח קמח בלי ביצה (בערך כף לכל כיכר).
  • 4 להתפיח שוב את כיכרות הלחם כ- 30-40 דקות, ובינתיים לחמם את התנור לחום של 170 מעלות.
  • 5 לאפות את כיכרות הלחם במשך כ- 35-40 דקות (אפשר לשים מים בתחתית התנור בזמן האפייה - אני לא שמתי).
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במקום הגרעינים אפשר להוסיף אגוזי מלך או קשיו קצוצים (או כל מה שאוהבים - אני שמתי רק כף וחצי גרעינים כדי להרגיש נגיעות, מי שאוהב יכול לשים יותר).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.8% 10.3% 10.3% 70.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב