דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 123 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת נוגט וחלבה
עוגת שחיתות טעימה וממכרת
  • 1 מקציפים את החלבונים עם רבע כוס הסוכר לקצף יציב אך לא מרנג.
  • 2 בסיר קטן מחממים על האש מים, שמן, אבקת קקאו, נס קפה, תמצית וניל וכוס סוכר, ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ומוסיפים את החלמונים, השוקולד והנוגט, מערבבים עד להמסה ומצננים מעט.
  • 3 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומקפלים פנימה את החלבונים המוקצפים עד לאיחוד.
  • 4 משמנים תבנית או רינג בקוטר 24, יוצקים עליה חצי מכמות הבלילה, עליה מפזרים את שערות החלבה ויוצקים מעל את יתרת הבלילה.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 40-45 דקות (שימו לב לא לייבש את העוגה). לאחר שהעוגה מוכנה והצטננה מעט מרטיבים אותה היטב בחצי כוס מים רותחים עם חצי כפית נס קפה.
  • 6 הכנת הציפוי: מחממים את השמנת, יוצקים על השוקולד והנוגט ומצפים את העוגה. לקישוט השתמשתי בעלי שוקולד ושערות חלבה כמובן - חובה להכין.
  • 7 בהצלחה ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית או רינג בקוטר 24.

הערך התזונתי לא כולל את קישוטי העוגה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 30.1% 8.2% 60.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב