דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 447 גרם למנה\יחידה

  • אמנון - 4 פילה - סה"כ (560 גרם)
    פילה מושט (אמנון)
  • מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
    להשריית נתחי הדג
  • חומוס שלם - קופסת שימורים (340 גרם)
    מסונן ושטוף
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לרצועות
  • שום - 5 שן
    פרוסות
  • מים - 2 כוס - סה"כ (480 מ"ל)
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פפריקה - 2 כף שטוחה
    מתוקה - לפי הטעם
  • לימון עם קליפה - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (65 גרם)
    פרוס
  • כוסברה - 1/4 כוס-קצוץ - סה"כ (10 גרם)
  • צ`ילי קטנים יבשים - 3-4 יחידות
    לפי הטעם
  • צ`ילי גרוס מתוק - כף אחת
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פילה מושט ברוטב חומוס
מי הזמין פילה מושט למנה הראשונה?
  • 1 משרים את נתחי הדג עם מים ומיץ לימון סחוט כשעה ומסננים היטב מנוזלים.
  • 2 בסיר שטוח ורחב מפזרים את גרגירי החומוס, רצועות הפלפל האדום, השום והצ`ילי היבש החריף.
  • 3 מניחים מעל את נתחי הדג.
  • 4 בקערה קטנה מערבביםאת המים, השמן והתבלינים.
  • 5 מפזרים את הנוזלים על הדג, מניחים את הסיר על הגז (להבה בינונית), מניחים בסיר את פרוסות הלימון, מכסים ומבשלים כ- 10 דקות.
  • 6 מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול כחצי שעה נוספת עד שרוב הנוזלים הצטמצמו. 10 דקות לפני שמכבים את הגז מפזרים את הכוסברה הקצוצה על הדגים.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הצ`ילי הקטנים היבשים והצ`ילי הגרוס המתוק. במידה ורוצים להשתמש בחומוס יבש יש להשרות אותו כל הלילה (2 כוסות בערך) ולבשל אותו לפני במים רותחים עד שבשל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.1% 21% 47.5% 28.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב