דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 257 גרם למנה\יחידה

  • הדג
  • לוקוס - 750 גרם
    5 מנות אישיות (150 גרם למנה)
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לתיבול
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל לבן - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • תימין - כף-קצוץ (2 גרם)
    טרי
  • פירה הבטטה
  • בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
  • תפוח אדמה אדום - יחידה בינונית ללא קליפה (169 גרם)
  • חמאה - 30 גרם
    חתוכה לקוביות
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל לבן - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
לוקוס צרוב עם פירה בטטה ותימין
מנת לוקוס טעימה במיוחד
  • 1 הכנת הדג לפני צריבה: מנקים את פילה הדג מעצמות וחותכים למנות אישיות.
  • 2 הכנת הפירה: מבשלים את הבטטה ותפוח האדמה עד ריכוך, מסננים מהמים ומועכים לפירה. מוסיפים את קוביות החמאה ומתבלים במלח ופלפל לבן.
  • 3 צריבת הדג: מחממים מחבת פסים, כאשר המחבת חמה ומעלה מעט עשן מוסיפים כף שמן זית ומניחים את הדג כאשר צד העור כלפי מטה ומתבלים במלח, פלפל לבן ותימין.
  • 4 הופכים את הדג לצד השני כאשר צבעו הופך ללבן בקצוות וצורבים לעוד שתי דקות.
  • 5 להגשה: מניחים את פירה הבטטה ומעליו את הדג. סוחטים מעט ליים/לימון מעל הדג ומתענגים.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את מיץ הלימון/הליים מעל הדגים. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 13.3% 58.2% 25.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב