אחת הקציצות הטבעוניות הטעימות שתאכלו
1. מנקבים את החצילים כמה ניקובים בסכין, מניחים על רשת במרכז התנור וקולים אותם בחום של 200 מעלות לכשעה.
2. מוציאים את החצילים, מרוקנים את בשרם למסננת ומחכים לסינון הנוזלים. מועכים בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה.
3. מבשלים את תפוח האדמה הקלוף בסיר מים. כשהוא רך מוציאים מהסיר ומועכים לפירה.
4. במחבת עם 3 כפות שמן זית מטגנים את הבצל והפטריות למשך כ- 10 דקות עד השחמה קלה.
5. מערבבים בקערה את בשר החצילים, את הפירה, הבצל והפטריות.
6. מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
7. נותנים לתערובת לנוח כחצי שעה.
8. מחממים את התנור שוב לחום של 200 מעלות, יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
9. מטפטפים מעט שמן זית מעל כל קציצה ומושחים בעזרת מברשת סיליקון.
10. אופים בתנור למשך כ- 40 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור ומשאירים להתקררות לכרבע שעה מינימום.
11. בתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.