דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 333 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • חציל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (660 גרם)
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
  • בצל - 2 יחידות גדולות - סה"כ (644 גרם)
    קצוצים קטן
  • פטריות - 4 גדלים ממוצעים - סה"כ (100 גרם)
    שמפיניון לבנות - קצוצות קטן
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • קמח חומוס - 2 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
  • קורנפלקס ללא גלוטן - 1/4 כוס - סה"כ (11 גרם)
    טחון למרקם של פירורי לחם
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • כמון טחון - 1/2 כפית שטוחה
    טחון - לפי הטעם
  • פטרוזיליה מיובשת - כף שטוחה (3 גרם)
    לפי הטעם
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטפטוף מעל הקציצות

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות חצילים ופטריות טבעוניות ללא גלוטן
אחת הקציצות הטבעוניות הטעימות שתאכלו
  • 1 מנקבים את החצילים כמה ניקובים בסכין, מניחים על רשת במרכז התנור וקולים אותם בחום של 200 מעלות לכשעה.
  • 2 מוציאים את החצילים, מרוקנים את בשרם למסננת ומחכים לסינון הנוזלים. מועכים בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה.
  • 3 מבשלים את תפוח האדמה הקלוף בסיר מים. כשהוא רך מוציאים מהסיר ומועכים לפירה.
  • 4 במחבת עם 3 כפות שמן זית מטגנים את הבצל והפטריות למשך כ- 10 דקות עד השחמה קלה.
  • 5 מערבבים בקערה את בשר החצילים, את הפירה, הבצל והפטריות.
  • 6 מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
  • 7 נותנים לתערובת לנוח כחצי שעה.
  • 8 מחממים את התנור שוב לחום של 200 מעלות, יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
  • 9 מטפטפים מעט שמן זית מעל כל קציצה ומושחים בעזרת מברשת סיליקון.
  • 10 אופים בתנור למשך כ- 40 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור ומשאירים להתקררות לכרבע שעה מינימום.
  • 11 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.5% 17.2% 8.7% 62.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב