דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 135 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (סה"כ 3 גלילות))

  • הבצק
  • פילו - 1/2 קופסת קרטון - סה"כ (250 גרם)
  • למריחה על הבצק
  • חמאה - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (50 גרם)
    מומסת (או מרגרינה/שמן)
  • לוטוס - כוס-טחון (100 גרם)
  • המילוי
  • תפוח עץ ללא קליפה - 1 ק"ג
    חתוכים לקוביות
  • סוכר - 100 גרם
    1/2 כוס
  • קינמון - קורט
  • חמאה - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (50 גרם)
    או מרגרינה
  • צימוקים - 1/4 כוס - סה"כ (38 גרם)
    לא חובה
  • לפיזור מעל
  • אבקת סוכר - 2 כפות - סה"כ (32 גרם)
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פילו עם תפוחים
פילו תפוחים קל להכנה, צילום: אלי סגל, סטיילינג: מיכל ליבוביץ
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 למרוח עלה פילו במעט חמאה מומסת ולזרות מעל מעט עוגיות לוטוס טחונות.
  • 3 לכסות בעלה פילו נוסף, ולחזור על אותה הפעולה עם עלה נוסף (סה"כ 3 עלים זה על גבי זה, סה"כ יוצאות 3 גלילות).
  • 4 לשים ממילוי התפוחים (לערבב את מצרכי המילוי ביחד) בקצה העלה ולגלגל.
  • 5 למרוח שוב בחמאה מומסת ולאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 30 דקות עד שהמאפים מזהיבים.
  • 6 לצנן ולפדר אבקת סוכר לפי הטעם.
  • 7 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 15.3% 4.7% 77.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב