דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 119 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קינוח שוקולד ודובדבנים מושלם
קינוח רומנטי במיוחד, צילום: אלי סגל, סטיילינג: מיכל ליבוביץ
  • הכנת ביסקוויט השקדים:
  • 1 להקציף את החלמונים עם 1/2 כוס הסוכר, ואת החלבונים להקציף בנפרד עם 2 כפות הסוכר. לאחד בין החלמונים לחלבונים.
  • 2 לנפות את המצרכים היבשים במסננת ולהוסיף אל תערובת הביצים המאוחדת. לאחר מכן, לקפל את החמאה (או המרגרינה) המומסת אל התערובת גם כן.
  • 3 לצקת את התערובת אל תבנית תנור 30x40 ולאפות במשך כ- 10-12 דקות בחום של 180 מעלות.
  • הכנת המלית:
  • 1 לערבב את הקורנפלור עם מעט מנוזל צנצנת הדובדבנים בסירופ (לא לזרוק את שאר הנוזל) עד לקבלת נוזל חלק ללא גושים.
  • 2 להרתיח את הדובדבנים (כולל יתרת הסירופ) ביחד עם הסוכר בסיר.
  • 3 להוסיף לסיר את הקורנפלור ולבשל תוך כדי ערבוב עד להסמכה ללא נוזלים כלל.
  • 4 לחלק את הבצק האפוי ל- 3 רצועות שוות, למרוח את מלית הדובדבנים בסירופ על 2 רצועות, להניח אותן זו על גבי זו ולסיים ברצועה השלישית שנותרה. להקפיא ל- 5-6 שעות מינימום.
  • 5 לאחר ההקפאה לחתוך למלבנים של 3 ס"מ על 10 ס"מ.
  • הכנת קרם השנטילי:
  • 1 להקציף את כל המצרכים עד לקבלת קצפת יציבה.
  • 2 לזלף מעל כל מנה אישית, לקשט ולשמור במקרר.
  • 3 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית תנור 30x40.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול והקפאה. זמן ההכנה כולל את זמן הקפאת הקינוח.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.9% 30.3% 8.5% 57.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.46 (0.49 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב