דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 139 גרם למנה\יחידה (8 מנות לכל חצ`פורי (סה"כ 2 חצ`פורי))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
חצ`פורי ממולא גבינות
אין על חצ`פורי עם גבינות
  • 1 בקערה לשים את כל מצרכי הבצק, לערבב וללוש לבצק נעים ולא דביק (עדיף ללוש ביד עד שנעשה בצק נעים). במידה ויוצא דביק - ללוש עוד קצת עם ידיים מקומחות בעדינות.
  • 2 לשמן את הידיים בשמן ולקחת את הבצק ולעשות אותו כדור בתוך הקערה. לקחת כ- 2 כפות קמח, לפזר על הכדור שבקערה ולהניח להתפחה כשעה.
  • 3 לאחר שהבצק תפח להוציא אותו בעדינות על משטח מקומח, לחלק אותו לשני כדורים שווים ולהניח בצד ל- 15 דקות מנוחה.
  • 4 בינתיים מכינים את המילוי: לערבב את הגבינות עם הקמח, החמאה והביצה, ולחלק לשתי מנות.
  • 5 על השיש לפזר קצת קמח ולרדד כל כדור לגודל של פיתה וחצי.
  • 6 להניח במרכז הבצק את מילוי הגבינה, להרים את הקצוות ולסגור.
  • 7 על נייר אפייה להניח את החצ`פורי כשהוא סגור כלפי מטה, ולהניח בצד למנוחה כ- 10 דקות.
  • 8 לחמם את התנור לחום של 200 מעלות.
  • 9 לרדד את החצ`פורי עם מערוך בעדינות לגודל הרצוי (מעין פיצה משפחתית) ולהעביר על תבנית של התנור.
  • 10 למרוח ביצה טרופה מעל ולפזר שומשום (לא חובה).
  • 11 לאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 20-25 דקות. לאחר האפייה מי שרוצה יכול למרוח כף חמאה מומסת על כל חצ`פורי.
  • 12 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 27.9% 28.2% 43.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב