דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 52 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת בראוניז חלבה
שילוב מופלא בין שוקולד לחלבה
  • 1 מחממים את התנור לחום של 170 מעלות. ממיסים את השוקולד (50% מוצקי קקאו יספיקו) עם החמאה מעל סיר עם מים רותחים (בן-מארי, אפשר גם במיקרוגל). לאחר שהוא נמס לחלוטין מסירים מהחום ומערבבים פנימה את המלח.
  • 2 מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר לקצף בהיר ותפוח למשך כ- 10 דקות מינימום הקצפה. מאחדים את הביצים לשוקולד בתנועת קיפול כדי לא להוציא את האוויר מהביצים. ומקפלים את הקמח ואבקת האפייה המנופים. חשוב מאוד לא לערבב יותר מדי ברגע שהקמח נכנס. ועוד משהו - לוודא שהתנור חם לפני שמתחילים - ברגע שהקמח נכנס זה חייב להיכנס לתנור ישר אחרת תקבלו חנק.
  • 3 מרפדים את התבנית בנייר אפייה ושופכים לתוכה את התערובת. מפוררים מעל את החלבה בטעם השוקולד.
  • 4 אופים במשך כ- 30-40 דקות ובודקים מדי פעם שלא מתייבש. בבדיקה עם קיסם אמורים לצאת פירורים לחים עד רטובים. זהירות לא לייבש יותר מדי.
  • כאמור, ניתן לאפות קצת יותר ולקבל עוגה יציבה יותר ופחות רטובה. לבחירתכם.
  • 5 נותנים לבראוניז להתקרר בתבנית. לאחר שהתקרר הופכים למגש, מסירים את נייר האפייה והופכים אותו שוב למגש אחר.
  • 6 חותכים לקוביות. הרי לכם עוגת בראוניז חלבה מושלמת.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 40x30.

נכון, אני יודע - יש בזה המון קלוריות אבל אני מבטיח שזה יהיה שווה את זה, והאמת מותר לנו מדי פעם קצת להתפרע! ואגב, עוד משהו קטן... את המתכון הזה אפשר להפוך בקלות למה שתרצו: אם תאפו אותו קצת יותר הוא יהפוך ל"עוגה כושית" שווה בטירוף!!! ואם תחליפו את החלבה בפיסטוקים למשל אז קיבלתם משהו אחר לגמרי! שחקו עם הדמיון - היום לא סופרים קלוריות! רק היום...

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 35.1% 9.5% 54.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב