דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 108 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • עדשים - כוס (170 גרם)
    ירוקות או שחורות
  • בורגול יבש - 2 כוס - סה"כ (400 גרם)
    גס
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך מעט גס לקוביות
  • שמן קנולה - 4 כף - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • כורכום - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • כמון טחון - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    רותחים
  • מיץ לימון - כף (10 מ"ל)
    לפי הטעם
  • מים - לפי הצורך
    לבישול העדשים והשריית הבורגול

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מג`דרה עם בורגול
שילוב מושלם בין בורגול לעדשים
  • 1 מבשלים את העדשים בסיר נפרד כ- 25 דקות (בישול כמעט מלא) ומסננים מהנוזלים.
  • 2 בינתיים משרים את הבורגול במים פושרים למשך אותו הזמן (הבורגול מכפיל את נפחו). מעבירים למסננת וסוחטים מהנוזלים.
  • 3 מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד השחמה (מוסיף לטעם), מוסיפים את הבורגול וממשיכים לטגן קלות תוך כדי ערבוב.
  • 4 מוסיפים את התבלינים ואת העדשים המבושלות ומערבבים.
  • 5 מוסיפים את חצי כוס המים הרותחים ומיץ הלימון, מערבבים קלות, מכסים את הסיר ועל אש קטנה מבשלים כ- 10 דקות.
  • 6 מוכן - שיהיה בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במטבח הערבי נהוג לאכול את המנה הזו עם יוגורט או לבן - מאוד בריא.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.3% 6.3% 13.7% 61.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב