מצרכים למתכון
8 מנות/יחידות, 359 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
מרק ירקות כתומים ממכר לחורף
- 1 בסיר גדול מאדים את הבצלים והשום עם שמן הזית עד להזהבה קלה. מוסיפים לסיר את יתר הירקות החתוכים ומערבבים כ- 2 דקות. מוסיפים מים כ- 3 ס"מ מעל לכיסוי הירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומעבירים להמשך בישול ללהבה הכי קטנה.
- 2 מוסיפים את ה"בוקה גרני" (גרגירי הפלפל הלבן, גרגירי הפלפל השחור, התימין ועלה הדפנה), סוגרים עם מכסה ומבשלים כ- 40 דקות עד לריכוך.
- 3 מוציאים את ה"בוקה גרני" (אפשר לשים ברשת) וטוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר ידני. מתבלים במלח ופלפל לבן טחון לפי הטעם. מוסיפים את מיכל השמנת (כשהאש כבויה) ומערבבים. מתקבל מרק ירקות כתומים קל וטעים שכדאי לכם לאמץ.
- 4 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם קרוטונים. ניתן לשלב במרק גם בטטה לפי הטעם.
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
15.2% |
9.5% |
9.2% |
66.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב