דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 359 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הירקות
  • בצל - 2 יחידות גדולות - סה"כ (644 גרם)
    פרוסים
  • שום - 4 שיניים
    טריות ופרוסות
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לטיגון
  • פטרוזיליה - שורש בינוני (40 גרם)
    פרוס לעיגולים
  • דלעת - 400 גרם
    חתיכה בינונית - חתוכה לקוביות
  • דלורית - יחידה בינונית ללא קליפה (775 גרם)
    חתוכה לקוביות
  • גזר - 6 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (696 גרם)
    קלופים ופרוסים לעיגולים
  • התבלינים
  • פלפל לבן - כף שטוחה
    גרגירים
  • פלפל שחור - כף שטוחה
    גרגירים
  • תימין - 5 גבעולים - סה"כ (5 גרם)
  • עלי דפנה - עלה
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל לבן - 1/8 כפית שטוחה
    טחון
  • להקרמה
  • שמנת לבישול 10% שומן - קופסת קרטון (250 מ"ל)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מרק ירקות כתומים
מרק ירקות כתומים ממכר לחורף
  • 1 בסיר גדול מאדים את הבצלים והשום עם שמן הזית עד להזהבה קלה. מוסיפים לסיר את יתר הירקות החתוכים ומערבבים כ- 2 דקות. מוסיפים מים כ- 3 ס"מ מעל לכיסוי הירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומעבירים להמשך בישול ללהבה הכי קטנה.
  • 2 מוסיפים את ה"בוקה גרני" (גרגירי הפלפל הלבן, גרגירי הפלפל השחור, התימין ועלה הדפנה), סוגרים עם מכסה ומבשלים כ- 40 דקות עד לריכוך.
  • 3 מוציאים את ה"בוקה גרני" (אפשר לשים ברשת) וטוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר ידני. מתבלים במלח ופלפל לבן טחון לפי הטעם. מוסיפים את מיכל השמנת (כשהאש כבויה) ומערבבים. מתקבל מרק ירקות כתומים קל וטעים שכדאי לכם לאמץ.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם קרוטונים. ניתן לשלב במרק גם בטטה לפי הטעם.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.2% 9.5% 9.2% 66.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב