דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 314 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • שמן זית - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
    לאידוי הירקות
  • בצל - 2 יחידה גדולה - סה"כ (644 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • שום - 4 שן
    טריות וכתושות
  • גזר - 2 יחידה בינונית ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • תפוח אדמה - 2 יחידה בינונית - סה"כ (338 גרם)
    אדומים - חתוכים לקוביות
  • עדשים - 2 כוס - סה"כ (340 גרם)
    ירוקות וקטנות
  • פלפל שחור - כף שטוחה
    גרגירים
  • פלפל לבן - כף שטוחה
    גרגירים
  • תימין - 5 גבעול - סה"כ (5 גרם)
    ענפי תימין
  • אבקת קארי - כפית שטוחה (3 גרם)
    לפי הטעם
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל לבן - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • שמנת לבישול 10% שומן - קופסת קרטון (250 מ"ל)
  • עלה דפנה - יחידה אחת
  • מים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מרק עדשים, קארי ושמנת
שילוב מושלם של טעמים במרק אחד
  • 1 חותכים את כל הירקות לקוביות.
  • 2 בסיר מחממים את שמן הזית ומאדים את כל הירקות לפי הסדר הרשום עד להזהבה.
  • 3 מוסיפים את העדשים לסיר ומערבבים.
  • 4 מוסיפים מים עד לכיסוי ועוד כ- 4 ס"מ מעל.
  • 5 מביאים את המרק לרתיחה.
  • 6 מנמיכים את האש ומוסיפים את הבוקה גרני (גרגירי הפלפל השחור, גרגירי הפלפל הלבן, עלה הדפנה והתימין) ושאר התבלינים.
  • 7 מבשלים כשעה על אש נמוכה.
  • 8 מוציאים את הבוקה גרני וטוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר ידני.
  • 9 מוסיפים את השמנת לבישול וטוחנים שוב.
  • 10 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלה הדפנה. שיטת ההכנה כוללת גם אידוי/טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
19.8% 7.2% 16.7% 56.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב