דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 323 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פאי רועים טבעוני
גם טבעוניים יכולים להינות מפאי רועים
  • 1 במחבת גדולה ורחבה מטגנים את הבצלים בשמן הזית כ- 10 דקות עד להשחמה קלה.
  • 2 מוסיפים אל הבצלים את השום הקצוץ, הדלעת, הקישוא, הפטריות והפלפל החריף, ומטגנים יחד עוד 5 דקות.
  • 3 מוסיפים למחבת את כל עשבי התיבול, העגבניות והרסק, ומערבבים היטב בעדינות עם כף עץ.
  • 4 מוסיפים את שבבי הסויה, התבלינים, המים הרותחים וקמח החומוס, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מכסים במכסה ומנמיכים את האש. מבשלים כך כ- 10 דקות (מערבבים מדי פעם). טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  • 5 בקערה מועכים את תפוחי האדמה המבושלים למרקם של פירה יחד עם כוס ממי הבישול, מוסיפים את שמן הקוקוס, המלח, המוסקט וקמח העדשים, ומערבבים היטב עד למרקם אחיד.
  • 6 מחממים את התנור ל- 180 מעלות טורבו.
  • 7 משמנים תבנית עגולה בקוטר של כ- 25 ס"מ, מסדרים בתחתית את פרוסות תפוחי האדמה, מעליהם יוצקים את "תערובת הבשר" בעובי של כ- 3 ס"מ, מיישרים ומהדקים קלות.
  • 8 מעל התערובת יוצקים את הפירה בעובי של כ- 3 ס"מ ומיישרים. מעליו מפזרים את תערובת הפירורים המתובלים בצורה שווה.
  • 9 מניחים את התבנית על רשת במרכז התנור ואופים כחצי שעה.
  • 10 מוציאים להתקררות קלה ופורסים למנות.
  • 11 מגישים חם ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.2% 9.3% 16.4% 67.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב