דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 126 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • גרגירי חומוס - 2 כוסות - סה"כ (304 גרם)
    מושרים לילה לפני
  • בצל - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (375 גרם)
    אחד חתוך ושניים קצוצים
  • שמן קנולה -  כפות - סה"כ (25 מ"ל)
    2-3 כפות לטיגון
  • שום - 5 שיניים
    קצוצות
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פפריקה - כף שטוחה
    מתוקה - לפי הטעם
  • אבקת קארי - כף שטוחה (6 גרם)
    לפי הטעם
  • מלח - קורט
    לפי הטעם (הבשר כבר מלוח)
  • בשר ראש שטוף ומנוקה היטב - 1 ק"ג
    אני משאירה חלק מהשומן
  • נוזל בישול הבשר - עד 2 כוסות
    לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
תבשיל בשר ראש בתוספת גרגירי חומוס
מעדן מפנק במיוחד בימי חורף קרים
  • 1 להכניס את הבשר כגוש לסיר מתאים (אפשר לקצר הליכים בסיר לחץ), לכסות במים ולהביא לרתיחה. לאחר רתיחה של כ- 10 דקות להמשיך לבשל עוד כשעתיים וחצי על אש בינונית. כל הזמן להסיר את השומן והקצף שנוצרים, ואם חסר מים להוסיף (שהבשר יהיה תמיד מכוסה במים).
  • 2 להוסיף לסיר את הבצל החתוך לשני חצאים (בצל אחד).
  • 3 לאחר כשעתיים וחצי של בישול לבדוק אם הבשר מבושל. אם לא, להמשיך לבשל. אם מוכן, להוציא מהסיר, לשטוף היטב ולהניח על קרש חיתוך לקירור.
  • 4 לסנן את מי הבישול (לא לזרוק).
  • 5 לאחר שהבשר התקרר לחתוך אותו לקוביות בינוניות ולהסיר שומן לא רצוי.
  • 6 להחזיר את הסיר לאש, לחמם מעט שמן לטיגון, להוסיף את שני הבצלים הקצוצים, לטגן מעט, להוסיף את הבשר ולערבב.
  • 7 להוסיף את השום והתבלינים (חוץ מהמלח - להוסיף רק אם צריך), לערבב היטב, להוסיף "מרק בשר" (הנוזל מבישול הבשר) ולהרתיח כ- 5 דקות. לאחר מכן להנמיך את האש לבינונית.
  • 8 אם נשאר "מרק בשר" - לא לזרוק, להקפיא ויש לנו מרק בשר.
  • 9 להוסיף את גרגירי החומוס המושרים ולערבב לאיחוד (ניתן להשתמש גם בגרגירי חומוס מקופסא או מוקפאים).
  • 10 לבשל ביחד (הבשר והחומוס כבר מבושלים) על אש קטנה כ- 20 דקות.
  • 11 להגיש כתוספת לאורז לבן - הכי טעים!
  • 12 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את בשר הראש ואת נוזל בישול הבשר. אני אוהבת מאוד את החלק הזה של הבשר - הוא עשיר וטעים ביותר. אני משתמשת בו לעיתים קרובות - מכינה את התבשיל הזה כתוספת לאורז וגם משתמשת בו לחמין.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.2% 10.5% 16.3% 58%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב