נפלאות לאירוח בט"ו בשבט
1. בקערה גדולה מערבבים את החמאה הרכה ביחד עם השמן, החלב, הקמח, אבקת האפייה והמלח עד לאיחוד המצרכים ולקבלת בצק רך וגמיש.
2. מניחים בצד עטוף בניילון נצמד למשך כחצי שעה (בקיץ ניתן לשמור במקרר).
3. לאחר מנוחת הבצק מחלקים אותו ל- 4 חלקים.
4. משטחים כל חלק למלבן (כ- 30/40 ס"מ).
5. מורחים על כל מלבן את ממרח התמרים, מוזגים את הטחינה הגולמית, מפזרים את הפירות היבשים החתוכים, מוסיפים גם את האגוזים והפיסטוקים ומפזרים מעל את הקינמון וגרידת הלימון.
6. מגלגלים לכרוכית, מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170-180 מעלות למשך כחצי שעה.
7. מקררים כ- 5 דקות ולאחר מכן חותכים בעזרת סכין חדה לפרוסות.
8. בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את האוכמניות המיובשות והדובדבנים המיובשים.