מצרכים למתכון
48 מנות/יחידות, 41 גרם למנה\יחידה (כ- 48 פרוסות מ- 4 כרוכיות)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
נפלאות לאירוח בט"ו בשבט
- 1 בקערה גדולה מערבבים את החמאה הרכה ביחד עם השמן, החלב, הקמח, אבקת האפייה והמלח עד לאיחוד המצרכים ולקבלת בצק רך וגמיש.
- 2 מניחים בצד עטוף בניילון נצמד למשך כחצי שעה (בקיץ ניתן לשמור במקרר).
- 3 לאחר מנוחת הבצק מחלקים אותו ל- 4 חלקים.
- 4 משטחים כל חלק למלבן (כ- 30/40 ס"מ).
- 5 מורחים על כל מלבן את ממרח התמרים, מוזגים את הטחינה הגולמית, מפזרים את הפירות היבשים החתוכים, מוסיפים גם את האגוזים והפיסטוקים ומפזרים מעל את הקינמון וגרידת הלימון.
- 6 מגלגלים לכרוכית, מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170-180 מעלות למשך כחצי שעה.
- 7 מקררים כ- 5 דקות ולאחר מכן חותכים בעזרת סכין חדה לפרוסות.
- 8 בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את האוכמניות המיובשות והדובדבנים המיובשים.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3.6% |
25.3% |
7.7% |
63.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב