דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 82 גרם למנה\יחידה (כ- 24 פרוסות משני לחמים)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
לחם ביתי עם דגנים וגרעינים
לחם טעים שאי אפשר לעמוד בפניו
  • 1 לערבב בקערה את 1/2 כוס המים החמימים ביחד עם השמרים ו- 2 כפות הדבש, ולהניח להתפחה של כ- 5 דקות.
  • 2 בקערת המיקסר לשים לפי הסדר את המים החמימים הנוספים, 3 כפות הדבש, החמאה המומסת, הקימל הטחון והמלח.
  • 3 בשלב זה להוסיף את השמרים שתפחו מעט, לערבב, להוסיף גם את קמח השיפון והקמח הלבן ולערבב עד לאיחוד המצרכים.
  • 4 להוציא מהמיקסר למשטח מקומח, לשמן קערה, להניח בה את הבצק ולהתפיח כשעה וחצי.
  • 5 לאחר ההתפחה הראשונה ללוש מעט את הבצק להוצאת האוויר, לחלק את הבצק לשני חלקים וליצור כיכרות.
  • 6 להכניס כל כיכר לחם לתבנית מלבנית להתפחה נוספת של כשעה.
  • 7 לאחר כשעה להבריש את כיכרות הלחם בחלבון עם מעט מים, ולפזר תערובת של דגנים כגון פרג, גרעיני חמניות, גרעיני דלעת, שיבולת שועל וזרעי קימל.
  • 8 לחמם את התנור מראש לחום של 230 מעלות ולאפות את כיכרות הלחם למשך כ- 45 דקות.
  • 9 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפזר אילו דגנים וגרעינים שאוהבים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8% 8.8% 11.3% 71.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.12 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב