דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 34 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות עדשים ללא גלוטן
קציצות מטוגנות מעדשים במיוחד לצליאקים
  • 1 שמים את העדשים בקערה, מוזגים עליהם מים רותחים ומשהים למשך כשעה-שעתיים.
  • 2 טוחנים את זרעי הפשתן, שמים בכוס, מוזגים כרבע כוס מים ומשהים למשך כמה דקות.
  • 3 מסננים את העדשים ומעבירים למעבד מזון.
  • 4 מוסיפים את הבצל היבש (קלוף, שטוף וחתוך גס).
  • 5 מוסיפים את שאר המצרכים והתבלינים.
  • 6 מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה (חלק או גס לפי הרצון והטעם).
  • 7 מחממים את השמן לטיגון במחבת, יוצרים קציצות, מטגנים עד להשחמה משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להכין את הקציצות עם אפונה יבשה ירוקה וצהובה לאחר השריה של כ- 24 שעות (במקום העדשים, אותן כמויות).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
19.7% 10.5% 21.4% 48.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב