דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

34 מנות/יחידות, 66 גרם למנה\יחידה (מס` פרופיטרולים מוערך)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פרופיטרול שוקולד במילוי פטיסייר פירות יער
שווה את ההשקעה
  • 1 מחממים את התנור לחום של 250 מעלות.
  • 2 מתחילים מהקראמבל: מערבבים את כל המצרכים יחד בקערה גדולה או במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת מסה אחידה. משטיחים בין שתי ניירות אפייה ומכניסים למקרר להתייצבות (לפחות חצי שעה).
  • 3 עוברים לפרופיטרול: בקערה מחממים על אש בינונית את החלב, המים, החמאה, המלח והסוכר עד לרתיחה. חשוב שכל החמאה תימס לפני שהחלב הגיע לרתיחה.
  • 4 כשהכל רותח מורידים מהאש, מוסיפים את כל הקמח בבת אחת ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
  • 5 מוסיפים את השוקולד, ומערבבים עד שכל השוקולד נטמע בבצק והבצק התחיל להתקרר.
  • 6 כעת מוסיפים בהדרגה את הביצים, אחת אחת, ומערבבים היטב בין כל הוספה. הבצק "יתפרק" בכל פעם שנוסיף ביצה, וזה בסדר - תמשיכו לערבב והכל יתחבר חזרה.
  • 7 מעבירים לשק זילוף ומזלפים תלוליות קטנות על נייר אפייה.
  • 8 מוציאים מהמקרר את הקראמבל שהכנו מקודם, וקורצים ממנו עיגולים שקוטרם גדול בס"מ אחד מקוטר התלוליות שזילפנו. מניחים כל עיגול מעל תלולית בצק.
  • 9 מכניסים לתנור ואופים למשך כ- 5 דקות בחום של 250 מעלות. לאחר מכן, מורידים לחום של 180 מעלות ואופים למשך כ- 20 דקות נוספות. מקררים לחלוטין.
  • 10 פטיסייר פירות יער: לסיר מכניסים את החלב, תמצית הוניל וחצי מכמות הסוכר, ומרתיחים. במקביל, בקערה מערבבים את החלמונים יחד עם הקורנפלור והחצי הנותר של הסוכר.
  • 11 כשהחלב רתח, שופכים אותו על החלמונים תוך כדי טריפה נמרצת. מסננים חזרה לסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה-בינונית עד שהקרם מתחיל להסמיך.
  • 12 מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ופירות היער ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה לפני שאפשר לקפל אותו עם הקצפת.
  • 13 מקציפים את השמנת למרקם רך.
  • 14 כשהפטיסייר התקרר - מקפלים את השמנת המוקצפת לתוך הפטיסייר ומעבירים לשק זילוף.
  • 15 בעזרת סכין עושים חור קטן בתחתית כל פרופיטרול וממלאים את החור בפטיסייר.
  • 16 מגישים מיד או באותו היום. הפרופיטרולים יכולים להישמר עד יומיים במקרר. בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: משקל מטבח ביתי.

הערך התזונתי לא כולל את מחית פירות היער.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 37% 11.5% 50.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.6 (0.61 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב