דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 443 גרם למנה\יחידה (חצ`פורי גדולים)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
חצ`פורי בהליך מקוצר
לא החצ`פורי המקורי אבל גם הגרסה הזו מושלמת
  • 1 לערבב את כל המצרכים לבצק (להוסיף את הקמח בהדרגה) עד שהבצק הופך לרך וטיפה דביק. לאסוף לכדור, לקמח מעט את הבצק, לכסות במגבת שלא יתייבש ולהניח בצד לכ- 20-30 דקות.
  • 2 לחלק את הבצק ל- 6 חלקים ולגלגל 6 כדורים שווים. לרדד על משטח מקומח כל כדור לקוטר של כ- 30 ס"מ ועובי של כס"מ. לשים באמצע כל עיגול שישית מהמילוי (לערבב בקערה את כל מצרכי המילוי לפני כן כמובן. כמות המלח במילוי תלויה אם משתמשים בגבינות מלוחות - לפי הטעם). למשוך בעדינות את קצוות הבצק לכיוון המרכז כדי לסגור את הגבינה בפנים ולהדביק את הקצוות ביחד במרכז - נוצר מעין שק עם ה"סגירה" באמצע. לשטח מעט את ה"שק" - עכשיו הוא יותר דומה לפיתה עם מילוי בפנים.
  • 3 אפשר לאפות את החצ`פורי בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 15-20 דקות (את החצ`פורי שמים בתבנית משומנת עם ה"סגירה" למטה). אפשר גם להכין במחבת: לטגן כל חצ`פורי בנפרד במחבת חמה מאוד וללא שמן למשך כ- 5 דקות מכל צד או עד שהבצק מזהיב.
  • 4 להניח חתיכה קטנה של חמאה על החצ`פורי המוכן ולהבריש מצד אחד. החמאה נמסה מיד לתוך המאפה הרותח. להערים אחד על השני ולהמשיך להבריש בחמאה את הצד העליון. להשהות כ- 5 דקות לפני האכילה. מומלץ לאכול מיד. לחימום חוזר יש להשתמש בתנור בלבד בחום של 200 מעלות.
  • 5 בתיאבון חיוך

הגבינה הקלאסית לחצ`פורי היא כמובן הגבינה הגרוזינית הנקראת סולוגוני. מוכרים אותה כמעט בכל סופר. אפשר להחליף במוצרלה. אפשר להשתמש גם בתערובת גבינות: צהובה, בולגרית ופטה, אבל עדיין גבינת סולוגוני (או מוצרלה) צריכה להיות המרכיב העיקרי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 26.9% 25.3% 47.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.37 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב