דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 132 גרם למנה\יחידה (4-5 מנות עיקריות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
ניוקי ריקוטה
ניוקי מיוחד מגבינת ריקוטה איטלקית
  • 1 בקערה בינונית שמים את כל המצרכים ומתחילים ללוש ידנית עד שמתקבל בצק לא דביק ואלסטי (5 דקות וזהו).
  • 2 מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל- 3 חלקים. כל חלק מגלגלים לצורת נחש בקוטר של כ- 1 ס"מ (קחו בחשבון שהניוקי מתנפח בבישול) וחותכים לחתיכות קטנות של 1-1.5 ס"מ. שימו לב: בתמונה יש כלי מיוחד שבעזרתו עושים את הפסים המיוחדים על הניוקי. אפשר לעשות גם עם מזלג ואפשר גם בכלל לא.
  • 3 מרתיחים בסיר גדול מים. כשהם רותחים, מנמיכים טיפה ומכניסים בעדינות את הניוקי לסיר. ברגע שאתם רואים אותם צפים למעלה, תנו להם עוד 2 דקות ואז הוציאו אותם לקערה.
  • 4 זהו, הניוקי מוכנים ורק צריך להגיש אותם עם רוטב שהכנתם וחיממתם מראש (פסטו למשל לא צריך חימום).
  • 5 תהנו וחג שבועות שמח חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 ניתן להשתמש בכל גבינת ריקוטה שיש לכם.
  • 2 את הניוקי אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר בתבנית עם ניילון נצמד, ולמחרת להרתיח מים ולהמשיך במתכון.
  • 3 הרוטב שהכי מתאים לדעתי לניוקי הוא כאמור רוטב פסטו ביתי (אם אתם קונים מוכן ודאו שהוא מאיכות טובה), אבל גם רוטב עגבניות מתאים. הכינו את הרוטב ככה שהוא יהיה מוכן לכשהניוקי יצופו. ככה כשהניוקי מוכן שמים בצלחת מהרוטב ומעל את הניוקי.

הערך התזונתי לא כולל את הרוטב תודה לרומי נדלר על המתכון הנפלא.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 19.4% 25.2% 55.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב