דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 571 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק עגבניות צלויות
מרק עגבניות חם וטעים
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות. לסדר את העגבניות החצויות בתבנית אפייה, לזלף מעליהן את שמן הזית, לתבל במלח ובפלפל השחור, ולאפות כחצי שעה עד להתרככותן.
  • 2 לחמם את שמן הזית בסיר רחב ולטגן למשך כ- 5 דקות את הבצל, הגזר והפלפל האדום. להוסיף את השום ולטגן כדקה נוספת.
  • 3 להוסיף את העגבניות הצלויות (כולל המיץ שלהן - מומלץ להסיר את קליפתן לאחר הצלייה). להוסיף את המים (או ציר הירקות). ניתן להוסיף כפית אבקת מרק למים (לא חובה).
  • 4 לטחון את המרק בבלנדר מוט עד לקבלת המרקם הרצוי. לתבל בגרגירי הכוסברה הטחונים, המלח, הפלפל השחור ואבקת המרק (לא חובה) לפי הטעם. מתקבל מרק עגבניות צלויות מושלם!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להגיש עם אורז או לחם קלוי.

שיטת ההכנה כוללת גם צלייה בתנור. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. אל תוותרו על גרגירי הכוסברה הטחונים!

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.6% 14.8% 11.4% 62.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב