דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק עגבניות חם וטעים

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 571 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות. לסדר את העגבניות החצויות בתבנית אפייה, לזלף מעליהן את שמן הזית, לתבל במלח ובפלפל השחור, ולאפות כחצי שעה עד להתרככותן.
  • 2 לחמם את שמן הזית בסיר רחב ולטגן למשך כ- 5 דקות את הבצל, הגזר והפלפל האדום. להוסיף את השום ולטגן כדקה נוספת.
  • 3 להוסיף את העגבניות הצלויות (כולל המיץ שלהן - מומלץ להסיר את קליפתן לאחר הצלייה). להוסיף את המים (או ציר הירקות). ניתן להוסיף כפית אבקת מרק למים (לא חובה).
  • 4 לטחון את המרק בבלנדר מוט עד לקבלת המרקם הרצוי. לתבל בגרגירי הכוסברה הטחונים, המלח, הפלפל השחור ואבקת המרק (לא חובה) לפי הטעם. מתקבל מרק עגבניות צלויות מושלם!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להגיש עם אורז או לחם קלוי.

שיטת ההכנה כוללת גם צלייה בתנור. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. אל תוותרו על גרגירי הכוסברה הטחונים!

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מירי צדוק

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)14225
חלבונים (גרם)4.14 0.73
פחמימות (גרם)234
מתוכן סוכרים (גרם)10.79 1.89
שומנים (גרם)5.36 0.94
מתוכם שומן רווי (גרם)0.79 0.14
נתרן (מ"ג)462.3781.01
סיבים תזונתיים (גרם)4.21 0.74
מים (גרם)534.9593.73
ליקופן (מ"ג)7.61.33
ויטמין A (מק"ג)375.1165.72
ויטמין B (מ"ג)3.110.55
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.850.32
ויטמין B5 (מ"ג)0.490.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.460.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)48.838.56
ויטמין C (מ"ג)140.6624.64
ויטמין E (מ"ג)2.470.43
ויטמין K (מק"ג)13.992.45
סידן (מ"ג)71.1612.47
ברזל (מ"ג)2.410.42
מגנזיום (מ"ג)40.577.11
זרחן (מ"ג)110.5219.36
אבץ (מ"ג)0.660.12
אשלגן (מ"ג)778.75136.44
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.230.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.20.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.190.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.6% 14.8% 11.4% 62.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?