דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 510 גרם למנה\יחידה (תלוי בגוודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מרק פטריות חלבי
מרק פטריות מנחם לחורף
  • 1 מנקים היטב את פטריות הפורטבלו, קוטמים מעט בקצה הרגל וחותכים לחתיכות גסות.
  • 2 בסיר רחב ממיסים את החמאה עם שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מכניסים פנימה את הפטריות ומטגנים 2-3 דקות נוספות. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
  • 3 מוסיפים את היין הלבן והמים עד לכיסוי הפטריות ועוד 2 ס"מ מעליהן. מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות נוספות.
  • 4 מוסיפים את השמנת המתוקה ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
  • 5 מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל 3-4 דקות נוספות, טועמים ומתקנים תיבול (מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הצורך).
  • 6 מגישים מיד ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. לא טוחנים את המרק - הוא מסמיך מהקמח.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8% 42.5% 11.6% 37.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.86 (1.02 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב