דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק פטריות חלבי
מרק פטריות חלבי
מרק פטריות מנחם לחורף

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 510 גרם למנה\יחידה (תלוי בגוודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מנקים היטב את פטריות הפורטבלו, קוטמים מעט בקצה הרגל וחותכים לחתיכות גסות.
  • 2 בסיר רחב ממיסים את החמאה עם שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מכניסים פנימה את הפטריות ומטגנים 2-3 דקות נוספות. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
  • 3 מוסיפים את היין הלבן והמים עד לכיסוי הפטריות ועוד 2 ס"מ מעליהן. מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות נוספות.
  • 4 מוסיפים את השמנת המתוקה ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
  • 5 מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל 3-4 דקות נוספות, טועמים ומתקנים תיבול (מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הצורך).
  • 6 מגישים מיד ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. לא טוחנים את המרק - הוא מסמיך מהקמח.

- פרסומת -

המתכון באדיבות מיטל אלימלך

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)453 קלוריות89 קלוריות
חלבונים9.2 גרם1.8 גרם
פחמימות30 גרם6 גרם
מתוכן סוכרים1.6 גרם0.3 גרם
שומנים33.7 גרם6.6 גרם
מתוכם שומן רווי18.4 גרם3.6 גרם
כולסטרול100.8 מ"ג19.8 מ"ג
נתרן915.6 מ"ג179.5 מ"ג
סיבים תזונתיים6.4 גרם1.3 גרם
מים391.4 גרם76.7 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)10.4 מ"ג2 מ"ג
ויטמין B1117.9 מק"ג23.1 מק"ג
ויטמין B2598.8 מק"ג117.4 מק"ג
ויטמין B37.5 מ"ג1.5 מ"ג
ויטמין B52 מ"ג0.4 מ"ג
ויטמין B6141.2 מק"ג27.7 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B928.6 מק"ג5.6 מק"ג
ויטמין C1.7 מ"ג0.3 מ"ג
ויטמין E8.1 מק"ג1.6 מק"ג
ויטמין K0.6 מק"ג0.1 מק"ג
סידן22.1 מ"ג4.3 מ"ג
ברזל895.5 מק"ג175.6 מק"ג
מגנזיום26.6 מ"ג5.2 מ"ג
זרחן201.6 מ"ג39.5 מ"ג
אבץ1 מ"ג0.2 מ"ג
אשלגן717.1 מ"ג140.6 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות275.6 מ"ג54 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 31.7 מ"ג0.3 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6274.3 מ"ג53.8 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות11 מ"ג2.2 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 911 מ"ג2.2 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8% 42.5% 11.6% 37.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
אורז אדום

אורז אדום

אורז בסמטי עם ירקות

אורז בסמטי עם ירקות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

רצועות אסאדו ברוטב מרוקאי

רצועות אסאדו ברוטב מרוקאי

אורז עם גזר וצימוקים

אורז עם גזר וצימוקים

קיפודי אורז ובשר

קיפודי אורז ובשר

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪

מה דעתך?