דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 441 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות בורגול ועדשים ברוטב עגבניות
מתאימות לארוחת צהריים צמחונית-טבעונית
  • 1 לבשל את הבורגול במים רותחים עם כפית מלח למשך 10-15 דקות ולסנן.
  • 2 בסיר נפרד לבשל את העדשים הכתומות למשך 10-15 דקות ולסנן.
  • 3 לקצוץ את הבצלים ואת הפטריות דק.
  • 4 לטגן את הבצלים בשמן קוקוס עד להזהבה, להוסיף את הפטריות ולטגן למשך כ- 5 דקות נוספות.
  • 5 לקצוץ את הפטרוזיליה והכוסברה, ולהוסיף לבצל והפטריות.
  • 6 לגרד דק בפומפייה את הגזר ולהוסיף גם כן.
  • 7 להוסיף את התבלינים ולערבב.
  • 8 להעביר הכל לקערה גדולה, להוסיף את הבורגול ואת העדשים.
  • 9 להוסיף 5 כפות קמח חומוס, ליצור קציצות עגולות ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 10 להכניס את הקציצות להתגבשות במקרר לחצי שעה.
  • 11 להכין בקערה קטנה 2 כפות קמח חומוס מעורבבות בחצי כוס מים וקערה קטנה נוספת עם פירורי לחם מקמח כוסמין.
  • 12 לטבול את הקציצות בבלילת החומוס ולאחר מכן בפירורי הלחם, לסדר בתבנית בחזרה ולאפות בתנור למשך 25-30 דקות בחום של 180 מעלות.
  • 13 בינתיים להכין את רוטב העגבניות: לקצוץ את הבצל ולטגן עד להזהבה קלה, להוסיף את התבלינים ומחית עגבניות, ולבשל במשך כ- 10-15 דקות על אש נמוכה.
  • 14 להגיש ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.4% 11% 16.3% 58.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב