דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 414 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
כרובית ברוטב תרד
סלט כרובית ותרד טעים וקל להכנה
  • 1 שוטפים היטב את עלי התרד ומבשלים במי מלח בסיר גדול (שיוכל להכיל גם את פרחי הכרובית).
  • 2 לאחר שהתרד רך (כ- 3-5 דקות בישול) מוציאים אותו אל כלי עם כף מחוררת.
  • 3 מפרקים את הכרוביות לפרחים קטנים, שוטפים ומבשלים באותם המים ובאותו הסיר שבושל בו התרד עד לריכוך (בודקים רכות בעזרת מזלג או סכין חדה).
  • 4 מרסקים את עלי התרד בעזרת מוט בלנדר או בבלנדר/מעבד מזון. מוסיפים את גבינת השמנת, מרסקים למחית חלקה, מתבלים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך (אפשר להוסיף עוד גבינה).
  • 5 מעבירים לקערת הגשה את פרחי הכרובית הרכים, מוסיפים את רוטב התרד ומערבבים בעדינות. אפשר לאכול מיד, אפשר להקרים ע"י פיזור מעט גבינת מוצרלה או גבינה צהובה מגוררות. טעים גם עם גבינת פרמזן מגוררת.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. בחורף הכרובית זולה ופורחת במלוא הדרה, זה גם זמנו של התרד הטרי. השילוב בין כרובית מבושלת לרוטב תרד יצא מוצלח במיוחד.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
25.2% 7.1% 23.5% 44.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב