1. שוטפים היטב את עלי התרד ומבשלים במי מלח בסיר גדול (שיוכל להכיל גם את פרחי הכרובית).
2. לאחר שהתרד רך (כ- 3-5 דקות בישול) מוציאים אותו אל כלי עם כף מחוררת.
3. מפרקים את הכרוביות לפרחים קטנים, שוטפים ומבשלים באותם המים ובאותו הסיר שבושל בו התרד עד לריכוך (בודקים רכות בעזרת מזלג או סכין חדה).
4. מרסקים את עלי התרד בעזרת מוט בלנדר או בבלנדר/מעבד מזון. מוסיפים את גבינת השמנת, מרסקים למחית חלקה, מתבלים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך (אפשר להוסיף עוד גבינה).
5. מעבירים לקערת הגשה את פרחי הכרובית הרכים, מוסיפים את רוטב התרד ומערבבים בעדינות. אפשר לאכול מיד, אפשר להקרים ע"י פיזור מעט גבינת מוצרלה או גבינה צהובה מגוררות. טעים גם עם גבינת פרמזן מגוררת.
6. בתיאבון
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. בחורף הכרובית זולה ופורחת במלוא הדרה, זה גם זמנו של התרד הטרי. השילוב בין כרובית מבושלת לרוטב תרד יצא מוצלח במיוחד.