דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 659 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק שעועית סמיך
מרק סמיך וטעים בחורף
  • 1 לילה לפני משרים את השעועית בקערה עם הרבה מים.
  • 2 מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומזהיבים. קוצצים דק את השום, הגזר והסלרי, ומוסיפים לבצל הזהוב. מטגנים תוך כדי ערבוב כ- 5 דקות.
  • 3 מוסיפים לסיר את רסק העגבניות וממשיכים לבשל יחד עוד מספר דקות. מוסיפים את כל התבלינים והפלפלים המיובשים (לא מוסיפים את המלח).
  • 4 מסננים את השעועית המושרית ומוסיפים לסיר. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים.
  • 5 מוסיפים את המלח וטועמים. השעועית צריכה להיות רכה לגמרי למאכל. מוזגים מהמרק לצלחת ומוסיפים את הפטרוזיליה או הכוסברה.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הפלפלים המיובשים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. ניתן לעשות שימוש בכל סוג של שעועית יבשה: לבנה קטנה, חומה או כל סוג של שעועית מעניינת שאתם מוצאים בשוק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.2% 6.2% 18.9% 60.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.09 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב