דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 419 גרם למנה\יחידה (4-5 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מאפה אנטיפסטי על בצק עלים
פוקצ`ה מיוחדת מבצק עלים
  • 1 פורסים את הירקות לפרוסות דקות יחסית של כחצי ס"מ.
  • 2 שמים את כל הירקות בקערה ומערבבים היטב עם שמן הזית.
  • 3 מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה ואופים כ- 30 דקות בחום של 200 מעלות עד שמתרככים קלות (תהיה עוד אפייה בהמשך). מערבבים בערך במחצית הזמן.
  • 4 פורסים את בצק העלים וחותכים אותו כדי שייכנס בגודל של תבנית תנור.
  • 5 מניחים את הבצק בתבנית על גבי נייר אפייה.
  • 6 חורצים צורה של מלבן כ- 1.5 ס"מ משולי הבצק.
  • 7 מפזרים את הירקות על גבי הבצק בתוך המלבן המחורץ.
  • 8 מפזרים את הגבינה המגוררת (ראו הערה בנוגע לסוג הגבינה).
  • 9 אופים במשך כ- 20 דקות בחום של 180 מעלות.
  • 10 מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס מעל.
  • 11 מטפטפים מעל את החומץ הבלסמי.
  • 12 חותכים ומגישים.
  • 13 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית של התנור.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן להשתמש גם בגבינת פרמזן או בכל גבינה אחרת מתאימה שאוהבים - אפשר גם תערובת של כמה סוגי גבינות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.2% 32.3% 12% 50.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.52 (0.56 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב