דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 164 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחמניות כוסמין או שיפון
לחמניות טעימות ובריאות
  • 1 בקערה מערבבים את הקמחים, השמרים וסוכר.
  • 2 מוסיפים את יתר המצרכים (מלבד המלח, את המים מוסיפים בהדרגה) ולשים ליצירת בצק.
  • 3 מוסיפים את המלח ולשים עוד 7-10 דקות (ביד או במיקסר, איך שנוח לכם - אני לשה ביד).
  • 4 לאחר שהתקבל בצק מעט דביק (נא לבדוק את המרקם - חשוב מאוד) - עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה.
  • 5 לאחר ההתפחה מתחילים לעצב לחמניות: מחלקים ל- 12 כדורים שווים ומעצבים צורה.
  • 6 טובלים את הלחמניות בתוך קערה רחבה עם מים (וזה השלב למי שרוצה לצפות את הלחמניות בשומשום, דגנים, שיבולת שועל וכדומה).
  • 7 מניחים בתבנית ומתפיחים כשעה/עד להכפלת הנפח (תלוי במזג האוויר).
  • 8 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות בתבנית של התנור עם נייר אפייה + תבנית מים בתחתית התנור.
  • 9 תיהנו ובהצלחה! חיוך
  • טיפים והסברים:
  • 1 הלחמניות הן 80% קמח מלא מכל סוג שהוא ו- 20% קמח לבן. מי שרוצה יכולה לשנות את היחסים בהתאם להעדפתה (70/30, 50/50 ,100 וכדומה). אם אתם משנים את יחס הקמחים, שימו לב שגם כמות המים תשתנה בהתאם.
  • 2 את המים תמיד רצוי להוסיף בהדרגה (בפרט כשמדובר בקמחים בריאים). לעיתים ייתכן שיהיה צורך במעט פחות/יותר מים מהמופיע במתכון.
  • 3 הקפידו על התפחה נכונה וטבעית מבלי לנסות לזרז את ההתפחה - זהו פרט חשוב מאוד.
  • 4 במתכון יש סוכר - מי שאינו יכול מסיבות בריאותיות או אחרות יכול להשתמש בתחליפים או לוותר לגמרי (מניסיון).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.3% 18.8% 15% 58.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב