דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 135 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חלה
  • 1 מכינים את הבצק עם וו לישה (לא להכניס את כל המים בבת אחת, להשתמש בהתחלה רק ב- 80% ואת שאר המים תוסיפו רק לפי הצורך), עד לקבלת בצק אחיד, מעט דביק אך נוח לעבודה.
  • 2 עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  • 3 מחלקים את הבצק ל- 2, ומכל חלק יוצרים 3 נקניקים וקולעים צמה.
  • 4 במידה ורוצים לחמניות - מחלקים את הבצק לכ- 12 חלקים שווים, יוצרים נקניקים ומכינים את צורות הלחמניות הרצויות (ראו תמונות).
  • * אין צורך להשתמש בקמח על משטח העבודה משתי סיבות:
  • א. הקמח מייבש את הבצק והחלות/לחמניות יצאו יבשות מדי.
  • ב. הבצק נוח לעבודה גם בלי קמח.
  • 5 מניחים הכל בתבנית אפייה.
  • 6 מכסים במגבת ומשאירים להתפחה נוספת כחצי שעה עד להכפלת הנפח.
  • 7 מחממים תנור ל- 180 מעלות צלזיוס.
  • 8 אחרי ההתפחה טורפים את החלמונים עם 1.5 כפות מים ומברישים
  • על החלות/לחמניות, מפזרים שומשום ופרג.
  • * החלמונים בלבד עם שילוב המים יוצרים מראה מבריק למאפה.
  • 9 אופים כ- 30 דקות עד להשחמה קלה.
טיפ למתכון
מעולה כחלה של קבלת שבת!

המתכון הוא ל- 2 חלות או כ- 12 לחמניות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 15.7% 12.2% 71.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב