דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 141 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת עוקץ הדבורה
3 שכבות של מתיקות
  • 1 מתחילים עם הכנת הטורט: מקציפים את החלבונים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה (בפעמיים או שלוש) ואת סוכר הוניל, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב וגמיש ומפסיקים את פעולת המערבל.
  • 2 מוסיפים את החלמונים ומערבבים בתנועות עטיפה ובעדינות. בינתיים, ממיסים את החמאה ומערבבים אותה ביחד עם החלב.
  • 3 מוסיפים את הקמח לסירוגין עם החמאה המומסת והחלב בתנועות עטיפה קלות, ובסיום מערבבים עם מעט הקמח שנשאר (רצוי לא לערבב יתר על המידה כדי לא לפגוע במרקם).
  • 4 משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ (או 24 ס"מ), מוזגים את התערובת לתוכה ומשטחים.
  • 5 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים במשך כ- 45 דקות או עד אשר נועצים קיסם והוא יוצא עם פירורים יבשים.
  • 6 בזמן שהעוגה נאפית מכינים את הציפוי: מרתיחים את כל המצרכים בסיר קטן, מערבבים עד להמסה מלאה ומקררים.
  • 7 מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים לפחות למשך רבע שעה ומורחים את תערובת השקדים על העוגה.
  • 8 מעבירים את התנור למצב גריל, אופים את העוגה על רשת למשך כ- 7-8 דקות או עד שהשקדים משחימים (מומלץ לבדוק את העוגה מעת לעת כדי שלא תישרף), מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים.
  • 9 כעת מכינים את המילוי: מקציפים בקערה גביע אחד של שמנת מתוקה ומניחים בצד.
  • 10 מקציפים בקערה נוספת את יתר מצרכי המילוי ומוסיפים בתנועות עטיפה את הקצפת שהשארנו בצד.
  • 11 חוצים את העוגה לשני חצאים: את החלק התחתון מחזירים לתבנית או לצלחת הגשה, מורחים את הקרם ומכסים עם החלק הנוסף ומהדקים מעט (ניתן להכניס את קרם המילוי לשק זילוף עם צנטר חלק או משונן ולזלף בתוך העוגה, מעל להניח את החלק העליון ולהכניס למקרר למשך שעתיים לפחות).
  • 12 מכניסים את העוגה למקרר לצינון למשך שעתיים לפחות.
  • 13 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה מס` 26 (או 24). שק זילוף וצנטר חלק או משונן.

אפשרות נוספת לציפוי: 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס, 5 כפות סוכר, 2 כפות מרגרינה, 2 כפות שמנת חמוצה. ממיסים את כל המצרכים בסיר עד להמסה, מורחים את העוגה ומכניסים לאפייה על מצב גריל למשך של כ- 7-8 דקות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 31.1% 9.6% 55.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.5 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב